Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Maak elk ziekenhuis ook artsvriendelijk

Peter Degadt spreekt de doemberichten over de Vlaamse ziekenhuizen tegen: patiënten zullen altijd kwaliteitsvolle zorg krijgen. Maar de druk op artsen moet wel verlichten.

"Artsen werken als machines in patiëntenverslindende ziekenhuizen. Ze zijn de regels, procedures en afvinklijstjes zat. Ze werken hard, veel te hard, deels onder druk, maar ook omdat ze daar zelf voor kiezen. Alles draait om de centen in een ­milieu dat een egoïstische machocultuur in stand houdt en waar efficiëntiedenken het heeft overgenomen van de menselijke benadering. Resultaat: artsen lopen tegen een burn-out aan, willen afhaken, maken medische fouten en verliezen hun drive."

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (22-11-2017 19:32:19)