Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Wat kan je verdienen in de gezondheidszorg?

Met een diploma als zorg- of verpleegkundige vind je bijna gegarandeerd een baan. Jobs in de zorgsector zijn dan ook al jaren hardnekkige knelpuntberoepen.

In de gezondheidszorg werken, betekent vaak ook werken in een ploegensysteem of tijdens het weekend en feestdagen. Hiervoor word je uiteraard wel extra vergoed. Deze premies komen boven op jouw loon. Maar hoeveel verdien je nu eigenlijk in de gezondheidszorg?

Voor de lonen in de zorgsector gelden er barema’s, tabellen met daarin de minimumlonen per jaren dienst. Die loonschalen worden per sector afgesproken door werkgevers en vakbonden in zogenaamde collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s). Het salaris stijgt naargelang de werknemer anciënniteit opbouwt of doorgroeit in zijn of haar carrière. Zorginstellingen zijn niet verplicht die barema’s te volgen, maar het loon dat ze uitbetalen mag nooit lager zijn dan wat er in de cao bepaald is.

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (23-11-2017 02:37:23)