En Français Home | Contact | Sitemap | Print | Inloggen

 

Domein Ter Duinen

Ter Duinen is reeds lang een hersteloord en vakantiecentrum van de Christelijke Mutualiteit te Nieuwpoort.


Ter Duinen is uniek gelegen, op 1 km wandelafstand van de Noordzee. Het is een centrum dat volledig toegankelijk is en waar herstellenden,
chronisch zieken, gehandicapten en bejaarden kunnen genieten van een deugddoende herstelkuur of vakantieverblijf.


Het centrum is gelegen in een schitterend park waar groen en  waterpartijen voor alle rust zorgen.


De kamers zijn volledig aangepast aan de noden van de minder mobiele resident en ingericht met telefoon, tv en ijskast. Het restaurant biedt u een gevarieerde en gezonde maaltijd, indien nodig aangepast aan uw specifiek dieet. Voor een drankje, een kleine versnapering of een babbel kan u terecht in de ruime cafetaria. Om onze residenten elke dag met de beste zorgen te kunnen omringen beschikken wij over een team van ongeveer 160 professionele medewerkers : dit bestaat uit een zorgteam van verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten, diëtisten en artsen alsook uit het horecapersoneel en een animatieteam. Daarenboven kunnen wij constant beroep doen op een groot aantal vrijwilligers die zorgen voor de begeleiding van de residenten.


Hersteloord
Een operatieve ingreep of een dom ongeval kan betekenen dat u na uw ziekenhuisverblijf nog een lange weg te gaan heeft vooraleer u naar huis kan. Weer leren stappen na een heupoperatie of weer op krachten komen na bijvoorbeeld een complexe hartchirurgie? Ter Duinen biedt u graag een tijdelijke thuis, waar zorg en herstel centraal staan.

 

Ook de partner of begeleider is welkom, ook al heeft die zelf zorgen nodig. De medische revalidatie, de psychosociale begeleiding, de rust en de animatie helpen de herstellenden zo vlug mogelijk hun plaats in het gezin en beroepsleven opnieuw in te nemen. Verpleegkundige zorgen maken een voornaam deel uit van de revalidatie van onze residenten.


Vakantiecentrum
Ter Duinen is ook een vakantiecentrum waar chronisch zieke en gehandicapte mensen een heerlijke vakantie kunnen beleven, alleen of met hun familie. De meeste vakanties in Ter Duinen zijn  groepsvakanties, georganiseerd door Ziekenzorg CM. Verpleegkundigen en vrijwillige medewerkers staan in voor de begeleiding. Er wordt een programma op maat van de vakantieganger gemaakt. In december, januari en februari organiseert Ter Duinen vakanties waaraan chronisch zieken en gehandicapten individueel kunnen deelnemen. Ter Duinen zorgt voor de begeleiding door verpleegkundigen en door vrijwilligers met tevens heel wat animatieactiviteiten. Zo wordt de lange donkere winter een stuk korter en stralender.

 

Ter Duinen heeft een capaciteit van 383 Bedden
- 235 herstelbedden
- 148 vakantiebedden

 

Voel je je aangesproken door onze instelling en wens je info over openstaande vacatures, neem dan gerust contact op.

 

Voor meer informatie

Ter Duinen
T.a.v. Sandra Bosmans (directeur)
Louisweg 46
8620 Nieuwpoort
Tel 058/22.33.11
E-mail : sandra.bosmans@cm.be
Internet : www.ter-duinen.be

Lees hier meer over ons
 
Gegevens organisatie
Naam Domein Ter Duinen
Adres Louisweg 46
8620 Nieuwpoort
Postadres Louisweg 46
8620 Nieuwpoort
Telefoon 058 22 33 11
Website www.ter-duinen.be
 
Actuele vacatures
Zorgkundige (m/v)