Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

CareNews


Instrument om palliatieve zorg te verbeteren

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen laat een instrument ontwikkelen waarmee woonzorgcentra hun palliatieve zorg en begeleiding kunnen verbeteren. Een gelijkaardig instrument bestaat al in de palliatieve zorgvoorzieningen en kent daar

Verpleegkundig specialist neemt taken over van arts

Binnenkort lopen er in onze ziekenhuizen, zorgcentra en in de thuiszorg ‘verpleegkundig specialisten’ rond. Dat zijn geen klassieke verpleegkundigen en ook geen artsen, maar iets ertussenin.

Zorgnetwerk Briant organiseert symposium voor huisartsen

Afgelopen zaterdag organiseerden het Imeldaziekenhuis (Bonheiden), het H.-Hartziekenhuis (Lier), het AZ Sint-Maarten (Mechelen) en het AZ Jan Portaels (Vilvoorde) een symposium voor artsen en huisartsen uit de regio.

AZ Sint-Maarten opent TheA

TheA staat voor Therapeutisch Atelier. Vanaf 3 september biedt de dienst een kinder- en jeugdpsychiatrische dagbehandeling aan voor kinderen en jongeren tussen 2,5 en 16 jaar.

Medewerkers inspireren en empoweren, dáár gaat het om

Luc Van Moerzeke is sinds meer dan 20 jaar de man achter Vulpia. Wij peilden naar zijn kijk op betrokkenheid.

Mijn band met ouderenzorg

"Werken in de zorg dat moet je graag doen. En hier in het Sint-Elisabeth voel ik me helemaal thuis."

Down to Walibi

Julie heeft het syndroom van Down en doet niets liever dan lachen en plezier maken. Zeker wanneer er snelle attracties bij komen kijken, is ze helemaal in haar nopjes. Tijd voor een dagje Walibi!

AZ Jan Portaels stelt nieuwe algemeen directeur voor

Thierry Freyne wordt vanaf oktober de nieuwe algemeen directeur van het AZ Jan Portaels.

8.000 extra banen voor de Vlaamse zorgsector

Uit het ontwerpakkoord tussen de Vlaamse regering, vakbonden en werkgevers blijkt dat er de komende 3 jaar een pak banen bijkomen in de zorgsector. Die extra banen dienen vooral om opvang te creëren.

De zorg van vandaag en morgen is een gedeeld verhaal

UZ Brussel blikt terug naar 2017 en rapporteert over de ZORG in 2030

Jo Vandeurzen: 'Zorg in transitie'

"Ons ziekteverzekeringssysteem en ons volksgezondheidsbeleid zijn in verandering. We maken stilaan de omslag van een pure focus op genezing naar meer aandacht voor gezondheidspromotie en ziektepreventie."

Ziekenhuisnetwerk bekrachtigt samenwerking

Op 9 mei 2018 tekenden het Imeldaziekenhuis uit Bonheiden, het H.-Hartziekenhuis van Lier, het AZ Sint-Maarten uit Mechelen en het AZ Jan Portaels uit Vilvoorde een kaderovereenkomst voor de oprichting van het ziekenhuisoverschrijdend netwerk voor

Ontmoet je toekomstige collega's!

AZ Jan Portaels zoekt jou!

Hoe 'mangomomenten' de band kunnen versterken

Na jaren waarin het streven naar maximale veiligheid en efficiëntie vooropstond, is er in de zorgsector opnieuw meer aandacht voor de menselijke relaties.

'Geef verpleegkundigen het respect dat ze verdienen'

Verpleegkundige is een knelpuntberoep en straks officieel een zwaar beroep. Toch voelen weinigen zich écht geroepen om eraan te beginnen. 

"De zorg staat voor hartelijkheid én deskundigheid"

Eind 2010, goed zeven jaar geleden, ging Lon Holtzer aan de slag als Vlaams Zorgambassadeur. Wij peilden naar haar visie op de zorgarbeidsmarkt van vandaag én morgen.

Kwaliteitslabel voor Residentie Arthur

Woonzorgcentrum Arthur in Antwerpen behaalde het kwaliteitscertificaat van de norm NEN-EN 15224. Een hele prestatie want Arthur is pas het tweede Belgische woonzorgcentrum dat dat certificaat behaalt.

WZC Regina Coeli vzw wint Zorgverhaal van het jaar

Op 13 maart werd op de Corda Campus in Hasselt op het Innovatiefestival voor zorg en welzijn de prijs voor het Zorgverhaal van het jaar uitgereikt aan het zorgnetwerk jongdementie dat het WZC Regina Coeli in Brugge uitbouwde.

Marie (32) vond haar roeping op zomerkamp

Voor Marie was het op haar 17e al duidelijk: zij moest en zou met mensen met een beperking gaan werken.

Minister Vandeurzen opent Escape Room

In 35 middelbare scholen in Vlaanderen wordt de komende weken een escape room geïnstalleerd. Laatstejaarsleerlingen in de middelbare scholen kunnen zo ontdekken hoe straf een job in de zorgsector is.

Regionale ziekenhuisnetwerken: de kaart krijgt vorm

De overgrote meerderheid van de Vlaamse ziekenhuizen reageerde positief op de recente oproep van de ministers De Block en Vandeurzen om bekend te maken met welke ziekenhuizen zij in de toekomst een regionaal ziekenhuisnetwerk willen vormen dat ond

UVC Brugmann: meer dan een baan, een loopbaan

Wij zoeken meer dan 100 verpleegkundigen die willen starten bij UVC Brugmann in Brussel!

Kankerpatiënten en zorgverleners trainen samen voor triatlon

Twintig patiënten van het oncologisch centrum AZ Nikolaas gaan samen met artsen en zorgverleners een indrukwekkende sportieve uitdaging aan.

Vroedvrouwenteam Wit-Gele Kruis wint borstvoedingsaward

Op 20 februari werd de Borstvoedingsaward uitgereikt aan het vroedvrouwenteam van het Wit-Gele kruis Limburg. Mammae moedigt met deze award mensen aan die borstvoeding in een positief daglicht zetten.

Medische gegevens voortaan ook via smartphone op te vragen

Eenvoudig en veilig als arts of patiënt medische resultaten en gegevens raadplegen, kan voortaan mobiel – via een smartphone of tablet.

Medische apps krijgen plaats in Belgische gezondheidszorg

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil mobiele toepassingen zoals medische apps een plaats geven in de reguliere gezondheidszorg.

Informatieplatform doet H. Hart Leuven efficiënter werken

Dichtbij beter” is de slogan van het regionale ziekenhuis H. Hart Leuven. De achterliggende visie? Het ziekenhuis kiest resoluut voor korte communicatielijnen, hechte teams en een nauwe band met de patiënt.

Nieuwe jas voor technoloog medische beeldvorming

Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, heeft de wetgeving voor het paramedisch beroep ‘technoloog medische beeldvorming’ gemoderniseerd.

Zorg & Welzijn zetten de deuren open

Bij deze organisaties ben je van harte welkom!

Met mini-auto 'met een big smile de operatiekamer in'

Een operatie ondergaan is voor veel kinderen al erg eng, maar de weg naar de operatiekamer is dat helemaal.

Personeelstekort in de zorg: mannen en belgen gezocht

Nederlandse zorginstellingen boren nieuwe doelgroepen aan in hun zoektocht naar personeel. Er staan duizenden vacatures open en in de komende jaren hangt Nederland een personeelstekort van 125.000 mensen boven het hoofd.

Verpleegkundige is grootste knelpuntberoep

Technisch personeel is al jaren moeilijk te vinden. Hoe beter de conjunctuur, hoe nijpender het probleem. Nummer 1 op de VDAB knelpuntberoepenlijst 2018 is echter de verpleegkundige.

IFG start opnieuw opleidingsproject zorgkundige

In 2016 startte het IFG het opleidingsproject zorgkundige. Dat werd in de loop van het jaar positief geëvalueerd en wordt opnieuw opgestart.

Al meer dan 62.000 deelnemers voor Tournée Minérale

Op één week van de start van Tournée Minérale hebben zich alweer meer dan 62.000 deelnemers ingeschreven op de website. Organisatoren VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker zijn zeer tevreden met de respons op de cam

Het elektronisch voorschrift vandaag

Eind 2017 maakten 9700 huisartsen, 780 artsen-specialisten, 3000 tandartsen, 22 ziekenhuizen en enkele vroedvrouwen gebruik van Recip-e.

Patiënten nog te vaak buitenstaanders

De initiatiefnemers van ZORG2030, het UZ Brussel, de faculteit geneeskunde en farmacie en de VUB, hebben een eerste rapport opgemaakt van de ideeën en visies die van september tot eind december werden gedeeld op het dialoogplatform www.zorg20

AZ Diest behaalt 1ste JCI-kwaliteitslabel

Van 15 tot 19 januari 2018 kreeg het AZ Diest een JCI-team van onafhankelijke auditoren op bezoek.

Dubbelinterview: Komen eten en smossen

Hoe familiair het er in AZ Jan Portals ook aan toe gaat, vele collega's kennen elkaar slechts bij naam of van elkaar te kruisen in de gang.

Vlaamse sociale bescherming zal 4 miljard euro omvatten

De Vlaamse Regering keurde vrijdag 19 januari 2018 definitief het decreet goed over de Vlaamse sociale bescherming. Dat decreet voorziet dat vanaf 2019 stap voor stap nieuwe onderdelen worden toegevoegd, te beginnen met de mobiliteitshulpmiddelen<

Ben jij klaar voor een nieuwe carrièrezet?

Kom dan zeker naar ons jobevent!

AZ Nikolaas slaagt met grootste onderscheiding!

AZ Nikolaas hecht veel belang aan kwalitatieve hoogstaande zorg, patiëntveiligheid en continue verbeteringen. Het behalen van het internationaal erkende NIAZ-kwaliteitslabel onderstreept deze prioriteiten.

Revalidatieziekenhuis Inkendaal behaalt NIAZ-Qmentum

Van 14 tem 16 november 2017 werd revalidatieziekenhuis Inkendaal op vlak van kwaliteit en patiëntveiligheid grondig doorgelicht door een team van NIAZ auditoren (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg).

Preventiecoaches verbeteren levenskwaliteit

Voorzieningen in zorg en welzijn zullen een beroep kunnen doen op ‘preventiecoaches’ om hun preventieve gezondheidsbeleid vorm te geven. Dit bevordert de kwaliteit van de zorg voor hun cliënten.

Modernisering en uitbreiding Sint-Jozefkliniek Bornem bijna

Het ziekenhuis van Bornem ondergaat een ware metamorfose en groeit aanzienlijk in oppervlakte: van ongeveer 16.000 m2 naar 32.000 m2. Hierbij wordt er heel wat gerenoveerd, afgebroken, heropgebouwd en bijgebouwd.

Hoe een modern hartteam leidt tot topklinische zorg op maat

Percutaan, hybride, minimaal invasief of ‘klassieke’ chirurgie? “Een patiënt met een hartprobleem wordt in het ZOL altijd eerst gescreend door het hartteam."

HH Leuven ontvangt internationaal kwaliteitslabel

Het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven heeft het internationale NIAZ-Qmentum label behaald. De accreditatie volgt na een uitgebreide audit die plaatsvond van 3 tot 6 oktober 2017.

PZ Onzelievevrouw Anders Bekeken: een veranderproces

Het PZ Onzelievevrouw  is gestart met het project OLV.Anders Bekeken.

Goede mondzorg verbetert gebit en gezondheid

Goede mondzorg in woonzorgcentra leidt tot betere gezondheid en welzijn van bewoners
Goede mondzorg bij ouderen levert een spectaculaire verbetering van het gebit en de gezondheid op.

Alles wat je moet weten over de eindejaarspremie!

Nu we het vallen van de bladeren achter de rug hebben, is het reikhalzend uitkijken naar de feestdagen én naar de eindejaarspremie. Maar heb je als persoonlijk assistent recht op die premie?

Toekomstbestendig beleid voor de Vlaamse woonzorgcentra

De Vlaamse regering keurde op 1 december 2017 de conceptnota goed die de grote bakens uitzet voor de residentiële ouderenzorg in Vlaanderen van de komende jaren.

"Onze vrijwilligers zijn onmisbaar"

Villa Clementina in Zemst is één van de ruim 1.000 vzw's die al voor het vierde jaar op rij rekent op de opbrengst van De Warmste Week. Vorig jaar werd de ruim 20.000 euro opbrengst integraal geïnvesteerd in personeel.

Ontdek Residentie Arthur in Antwerpen

Met 193 woongelegenheden, waarvan 45 large kamers, is Arthur een grote residentie. Het woonzorgcentrum opende in mei 2014 en ligt op het mooie Zuid, net geen kilometer van het Stadspark.

Explosieve groei in zorgsector: tot 4.000 extra vacatures

Het aantal vacatures voor verpleeg- en zorgkundigen is in de loop van dit jaar geëxplodeerd, en dat terwijl het ook de voorbije jaren al knelpuntberoepen waren.

Studievoormiddag over kwaliteit van leven in woonzorgcentra

Op 19 december 2017 organiseert Zorg en Gezondheid een studievoormiddag over kwaliteit van leven in de Vlaamse woonzorgcentra.

Werken bij Armonea?

Armonea heeft meer dan 35 jaar ervaring in de seniorenzorg en telt meer dan 60 voorzieningen - serviceflats, residenties en woonzorgcentra - over gans België.

Een tweede carrière in de zorg?

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er veel mogelijkheden om in de zorgsector te werken. Tegelijkertijd zijn er in onze hoofdstad veel werkzoekenden met een migratieachtergrond.

ZOL. Een gezonde ambitie

Als maatschappelijk bewust ziekenhuis omringt het ZOL zijn patiënten met de allerbeste zorgen. Ook onze medewerkers koesteren we bewust, want zij zijn de drijvende kracht achter onze dienstverlening. En daar gaan we als werkgever best ver in.

RevArte heeft eerste loopband met loopanalyse in België

Revalidatieziekenhuis RevArte in Edegem heeft de beschikking over de revolutionaire C-Mill loopband. Verbetering van het looppatroon en valpreventie staan hierbij voorop door gebruik te maken van visuele en akoestische feedback voor loop

Zoveel personeel heeft de zorgsector nodig

Het aantal werknemers in de zorgsector neemt jaar na jaar toe, en toch is dat geen reden tot juichen. Er zijn immers nog veel méér werkkrachten nodig, terwijl het aantal studenten in de zorgopleidingen daalt.

DVC ‘t Binnenhof wint voedingswedstrijd van S-plus

Omdat er in het verleden in de media al wel eens negatieve berichtgeving over het eetgebeuren in woonzorgcentra verscheen, vroeg seniorenvereniging S-plus aan ouderenvoorzieningen in heel Vlaanderen hoe zij binnen hun organisatie omgaan met voedin

Zorgbedrijf Antwerpen zoekt enthousiaste verpleegkundigen

Met 4350 zijn ze, de gemotiveerde werknemers van Zorgbedrijf Antwerpen. Dag in dag uit geven ze ruim 17.000 Antwerpse senioren de aandacht en zorg die ze nodig hebben.

Open Dialogue in de geestelijke gezondheidszorg

Na een congres en een masterclass rond Open Dialogue in 2016, organiseerde het Zorgcircuit Psychose Noord-West-Vlaanderen op 19 en 20 oktober een tweedaagse met Jaakko Seikkula en workshops met andere Europese voortrekkers en praktijkvoorbeel

Daling hiv-diagnoses zet zich door in 2016

Het aantal nieuwe hiv-diagnoses daalde met 9,8% in vergelijking met 2015 en met 25% in vergelijking met 2012. Het WIV registreerde 915 gediagnosticeerde hiv-infecties in 2016 wat overeenstemt met gemiddeld 2,5 nieuwe diagnoses per dag.

Uitreiking Award Week van Valpreventie 2017

Op 16 november 2017 vond de uitreiking plaats van de Award Week van de Valpreventie 2017. Van de 194 organisaties die zich registreerden voor de prijs, waren het de passantenhuizen van vzw IKOO die met de prijs gingen lopen.

MS-kliniek Melsbroek mag eindelijk vernieuwen

In het MS-centrum in Melsbroek, deelgemeente van Steenokkerzeel, kunnen ze opgelucht ademhalen. De kliniek mag de plannen voor een grondige vernieuwing eindelijk realiseren.

1 op 3 zorgprofessionals reinigt smartphone dagelijks

Regelmatig handen wassen wordt ons van jongs af aan geleerd. Maar hoe proper zijn je handen eigenlijk nog nadat je een berichtje hebt getypt op je gsm?

Patiënt beter ondersteund en meer betrokken door m-health

De tussentijdse evaluatie van 24 proefprojecten met mobiele gezondheidstoepassingen wijst uit dat zowel patiënten als zorgverleners baat hebben bij het gebruik van de apps.

Euthanasie en palliatieve zorg gaan hand in hand

Zeven op de tien mensen die in 2013 overleden door euthanasie, kregen ook ondersteuning van een palliatief zorgteam. Dat is meer dan bij mensen die niet door euthanasie stierven maar ook niet plotseling overleden.

Goede redenen voor een nieuwe job bij Zorgbedrijf Antwerpen

Je kan de handen uit de mouwen steken op meer dan 100 werkplekken van Zorgbedrijf Antwerpen èn bij mensen thuis.

De 5 leukste jobs in de gezondheidszorg

Als verpleegkundige kan je werken op heel veel afdelingen. Misschien werk je graag met bejaarden in een rusthuis? Of met oncologische patiënten? 

Wereldprimeur AZ Nikolaas tegen clusterhoofdpijn

Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas pakt uit met een medische wereldprimeur. Het diensthoofd van de pijnkliniek heeft samen met een bedrijf een elektrode ontworpen die mensen van clusterhoofdpijn kan verlossen.

'Rusthuis' in plaats van 'woonzorgcentrum'?

Heel wat mensen spreken nog steeds van een 'rusthuis' in plaats van 'woonzorgcentrum', hoewel die laatste gemeengoed is in een professionele context. 'Hoe komt dat?', vraagt taalkundige Frank D'hanis zich af.

Werken in het AZ Jan Portaels in vogelvlucht

Grote, kleine, blonde, zwarte, jongere en oudere werknemers. In de voorgaande edities van P-Moment kwamen al heel wat medewerkers van het AZ Jan Portaels aan het woord.

Eén uitzendkracht op vier in zorgsector is 50-plus

Uitzendarbeid bestaat al meer dan 60 jaar in België. Minder bekend is dat er ook al enkele decennia sprake is van gespecialiseerde uitzendarbeid.

ZOL wordt zorgstad

Synaps Park is de nieuwe naam voor de campus die ontwikkeld wordt rond het Ziekenhuis-Oost Limburg. Het wordt een park met een zorgboulevard met winkels en een hotel.

Nationaal MS Centrum behaalt JCI accreditatie

Als eerste revalidatieziekenhuis in de Benelux heeft het Nationaal MS Centrum op maandag 16 oktober 2017 het kwaliteitslabel van Joint Commission International (JCI) gekregen. Met het behalen van de ‘Gold Seal of Approval’ behoort

Buikchirurgen volgen buikvliesoperatie in het ZOL

In het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk werd vandaag een buikvliesoperatie gehouden onder het goedkeurend oog van zo'n 150 chirurgen van over de hele wereld.

Vier Vlaamse nominaties voor NIAZ Jaarprijs 2017

AZ Sint-Lucas en Volkskliniek (Gent), AZ Sint-Maarten (Mechelen), Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart (Tienen) en UZ Gent zijn bij de genomineerden voor de NIAZ Jaarprijs 2017.

Computer kan eenzame bejaarden opsporen

Het OCMW van Knokke-Heist gaat met een revolutionair computersysteem op zoek naar eenzame senioren.

Ouderen zijn nog blinde vlek in ontwikkelingsbeleid

Tegen 2050 dubbel zoveel 60-plussers: organisaties vragen dat overheid zich daarop voorbereid. Ouderen zijn nog te vaak een blinde vlek in het ontwikkelingsbeleid en daarom moet de federale regering sterker inzetten op sociale bescherming van

Kankerpatiënten voortaan twee keer sneller bestraald

Europese primeur voor UZ Leuven met nieuwe generatie bestralingstoestellen. Op 2 oktober neemt de dienst radiotherapie-oncologie van UZ Leuven een gloednieuw bestralingstoestel in gebruik.

Basisondersteuningsbudget voor bijna 6.000 minderjarigen

De Vlaamse overheid zet nog deze maand een nieuwe, belangrijke stap in de zorg en ondersteuning van kinderen en jongeren met een handicap. Bijna 6.000 minderjarigen met een handicap krijgen vanaf september, in het kader van de Vlaamse sociale besc

Mogelijk sterk griepseizoen op komst

Het zuidelijk halfrond maakt momenteel een sterk griepseizoen mee. Dat kan een indicatie zijn van wat ons te wachten staat. Er is echter nog heel wat werk aan de winkel wat betreft de griepvaccinatie van risicopatiënten in ons land.

Hartslag meten met app?

Meer en meer apps helpen ons onze gezondheid op te volgen. Hoewel de meeste ervan eerder recreatief gebruikt zullen worden, wil Fibricheck een app zijn die de dokter helpt om de gezondheid van de patiënten beter op te volgen. Gezondheid 2.0 a

Ontdek waardevol werk op www.waardevolwerk.be

Een werkbare job is belangrijk voor iedereen. De impact van de arbeidskwaliteit op de levenskwaliteit, de organisatie en de maatschappij is enorm.

Emotioneel weerzien in Compostella

Hij is er! Kankerprof Johan Swinnen komt aan in Compostela na tocht van 2.400 km.

21 september is Werelddag Dementie

Het zal u niet verbazen dat heel wat erfgoedorganisaties een aanbod hebben voor personen met dementie en hun mantelzorgers.

ZORG2030 van start

UZ Brussel en Vrije Universiteit Brussel lanceren brede dialoog over de gezondheidszorg in de toekomst.

65-plussers lopen groot risico op ondervoeding

Zeven procent van de 65-plussers die nog thuis wonen is ondervoed. Dat blijkt uit onderzoek van de Antwerpse Universiteit bij meer dan 3.000 bejaarden.

ZOL laat auto aan de kant

Op 21 september neemt ZOL voor de eerste keer deel aan ‘Car Free Day’, een initiatief van Taxistop.

21 oktober 2017 | Worden alle kankers behandelbaar?

Wist je dat België een koploper is in kankeronderzoek?

Vesalius: nieuw supraregionaal oncologisch netwerk

Acht ziekenhuizen hebben een supraregionale samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het oncologisch netwerk Vesalius op te richten.

Artsen amper te vinden voor e-gezondheidszorg

De grote meerderheid van de artsen in ons land loopt niet hoog op met de zogeheten e-gezondheidszorg. Dat blijkt uit een enquête bij zo'n 380 artsen in opdracht van de online apotheek Newphrma en het gezondheidsblad MediQuality.

Herken tijdig de signalen van psychische problemen

Eén op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychisch probleem. Daarnaast geeft één op vier mensen aan dat ze zich niet goed in hun vel voelen. Toch is praten over psychische kwetsbaarheid nog steeds een t

Redenen om in RevArte te werken

R espect van de mensen voor wie je werkt

In het Revalidatieziekenhuis Revarte werken we met mensen met een complexe zorgproblematiek, zowel jong-volwassenen, volwassenen als ouderen, met als doel het behoud of herstel van het menselijk fun

ZOL weer paraat op Levensloop 2018

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober vindt op en rond de atletiekpiste van het Sint-Lodewijkinstituut de derde editie van Levensloop Genk plaats. Vanuit het ZOL zijn wij vast van plan om met een grote ZOL-delegatie deel te nemen.

Iedereen heeft recht op gepaste zorg

Dr. Hilde Vanderheyden werd in 2016 hoofdarts van PZ Onzelievevrouw. Ze werkte toen al 14 jaar in het ziekenhuis als afdelingsarts en kliniekpsychiater voor de behandeling van depressie en persoonlijkheidsstoornissen.

Nieuw woonzorgcentrum goed voor 90 jobs

Het woonzorgcentrum ‘Martinas’ opent volgende maand de deuren in hartje Merchtem en dit op een toch wel bijzondere locatie: namelijk in het oude brouwerijcomplex van Ginder-Ale. Zo’n 90 mensen kunnen in het woonzorgcentrum aan de

Eerste Europese autotransplantatie met robot in UZ Gent

In het Universitair Ziekenhuis van Gent hebben chirurgen een autotransplantatie gerobotiseerd uitgevoerd, een Europese primeur.

Kankeronderzoeker loopt van Leuven naar Compostella

"Kankeronderzoeker Johan Swinnen beloofde "iets zot" te doen als zijn zoon - die zelf kanker heeft - dit jaar nog bij hem zou zijn. Vandaag maakt hij die belofte waar en start hij aan een "looptochtje" van Leuven naar Santiago de Compostella: zo m

Slagersvrouw wordt medisch secretaresse

Een kwarteeuw lang is de slagerij van haar man haar leven. Tot hij zijn schort aan de haak hangt en zij het uniform van medisch secretaresse aantrekt.

België trekt relatief weinig hoogopgeleide migranten aan

Er is vrij grote consensus onder arbeidsmarktexperten dat het aantrekken van hoogopgeleide migranten een belangrijke succesfactor is voor een goed werkende arbeidsmarkt. België scoort echter niet zo goed in het aantrekken van hooggeschoolde m

Vraag naar persoonlijke assistenten stijgt

Sinds op 1 januari het persoonlijk-assistentiebudget (PAB) plaats maakte voor het persoonsvolgend budget (PVB), kiezen meerderjarige personen met een beperking zelf waaraan ze hun zorgbudget besteden.

Heerlijk helder in de zorg

Toegankelijke gezondheid en gezondheidsinformatie is een basisrecht. Een steeds groter wordende groep patiënten krijgt echter onvoldoende grip op hun gezondheid omdat de zorg- en gezondheidscommunicatie niet op hen is afgestemd.

Leerwerkplaatsen in AZ Nikolaas

Sinds een aantal jaren richt AZ Nikolaas samen met Odisee en Arteveldehogeschool leerwerkplaatsen in. Meelopen in een leerwerkplaats is voor laatstejaarsstudenten een unieke ervaring die veel verder gaat dan een klassieke stage. 

“Zowel horizontaal als verticaal beweegt er steeds meer”

Zowel horizontaal tussen ziekenhuizen als verticaal tussen verschillende sectoren binnen de zorg (ziekenhuizen, ouderenzorg, bijzondere jeugdzorg,…) worden de potloden meer dan ooit gescherpt

Doorbraak in behandeling darmschade bij ziekte van Crohn

Onderzoekers van het UZ Gent hebben een medicijn ontwikkeld en getest dat de vorming van littekenweefsel in de darmen effectief bestrijdt.

Nieuwe piste om ziekte van Alzheimer te voorkomen

Een team van onderzoekers van het Centrum voor Hersenonderzoek van de VIB-KU Leuven heeft een nieuwe piste ontdekte om de ziekte van Alzheimer te voorkomen.

"Bij DSI maak ik het verschil voor mensen"

Maurice Dommicent is 58 jaar en politiecommissaris op rust. In 2016 stelde hij zich kandidaat voor een opleiding als DSI-vrijwilliger en sinds 1 februari '17 is hij ook effectief behandelaar bij Dringende Sociale Interventie.

Gloednieuwe robotzaal in AZ Klina

Het ziekenhuis pakt uit met een gloednieuwe robotzaal. De operatiezaal is beduidend groter dan de andere operatiezalen. En dat is nodig. Sinds vorig jaar beschikken ze over de nieuwste Da Vinci Xi robot.

Leven met de ziekte van Parkinson: 'Bewegen helpt. Humor ook

Je krijgt de diagnose parkinson en dan moet je verder met je leven. Chantal (54), Marc (63) en Pascal (50) vertellen hoe ze dat doen. 'Mijn man begrijpt soms niet hoe ik kan blijven lachen.'

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem behaalt NIAZ-kwaliteit

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft het internationale NIAZ Qmentum kwaliteitslabel toegekend aan het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. 

Dien je kandidatuur in voor de tweede editie van De Megafoon

Op 22 februari 2018 wordt voor de tweede keer De Megafoon uitgereikt. De prijs richt zich naar organisaties die in het welzijnswerk maar ook in de brede samenleving het welzijn van kwetsbare mensen willen bevorderen

Wij delen jouw passie voor warme zorg

Onze medewerkers maken de kwaliteit die wij leveren. Als organisatie weten we als geen ander dat onze medewerkers de drijvende kracht achter onze kwaliteitsvolle zorg zijn. Hun dagdagelijkse inspanning en zorg voor onze bewoners zijn onze belangri

Dit is Chris, mijn man en mijn persoonlijke assistent

Wanneer we Brigitte Clabots ontmoeten, zien we een vrouw met veel levenslust. Wat ons opvalt, is dat ze al een lange weg heeft afgelegd. Multiple Sclerose trof haar al in 1993. In het begin kon ze dit nog combineren met haar job als verzorgende bi

Heb jij je carrière in de medische wereld al uitgedokterd?

Afgestudeerd en eindelijk je diploma op zak. Je boeiende zoektocht naar de ideale job kan nu echt beginnen! Het enige wat je bij je opleiding op de hogeschool, universiteit of tijdens je hoger beroepsonderwijs net niet geleerd hebt, is hoe je soll

AZ Jan Portaels ondertekent intentieverklaring voor toetredi

Het ziekenhuis AZ Jan Portaels te Vilvoorde heeft een intentieverklaring ondertekend om toe te treden tot een netwerk van regionale ziekenhuizen, tezamen met de ziekenhuizen van Bonheiden, Lier en Mechelen.

UZ Leuven en UZ Gent gaan nauwer samenwerken

UZ Leuven en het UZ Gent hebben een raamovereenkomst opgesteld dat het makkelijker moet maken om in de toekomst samen te werken voor bepaalde disciplines.

Waarom de juiste Katz-score een uitdaging blijft

Mevrouw Peeters komt elke ochtend alleen uit bed, gebruikt de badkamer volledig zelfstandig, maar wordt daarna wel met de rolwagen naar de leefruimte verplaatst. Is mevrouw Peeters dan afhankelijk voor transfer en verplaatsing?

Neem deel aan de 7de editie van Dag van de Zorg

Op zondag 18 maart 2018 wordt zorg en welzijn opnieuw in de kijker gezet. De inschrijvingen voor Dag van de Zorg zijn gestart. 

Wil je je studies met werk combineren?

Zoek je een vakantiejob tijdens de vakantiemaanden of gedurende het schooljaar? Wil je graag in een ziekenhuis, een rusthuis of de thuiszorg aan de slag? 

Fietsen populair bij medewerkers UPC KU Leuven

Dertig medewerkers van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven gaan deze maand na of elektrisch fietsen naar het werk hen ligt. Ze rijden proef met een e-fiets, gratis ter beschikking gesteld door de provincie Vlaams-Brabant.

Stress op het werk doet je thuis ongezond eten

Stress op het werk breng je mee naar huis, ook naar de tafel thuis. Door de stress ga je 's avonds minder gezond eten. Maar een goede nachtrust biedt soelaas.

ZOL bouwt nieuw Zintuigenplatform

Op onze campus Sint-Jan zijn de werken gestart voor de bouw van een nieuw Zintuigenplatform.

Armonea verkleint de afvalberg

Op 8 juni 2017 gaf Joke Schauvliege het startschot van de Green Deal Circulair Aankopen. De ondertekenaars, waaronder Armonea, verbinden zich ertoe om niet zomaar producten, maar wel duurzame oplossingen aan te kopen.

'Alles voor het ziekenhuis en de patiënten'

Tijdens de zoektocht naar de gepaste stageplaats stelde ik mij de vraag: “Wat zou ik graag willen bijleren?” Ik wou een stageplaats vinden waar ik mijn vaardigheden en kennis kon toepassen. Het AZ Jan Portaels

Dag van de Mantelzorger in Mechelen

Vrijdag 23 juni is het de dag van de mantelzorger. Mantelzorgers zijn mensen die regelmatig hulp bieden aan een partner, kinderen, familie, buren of kennissen.

't Winkeltje bevordert sociale interactie

‘t Winkeltje in wzc Ter Kempen brengt de bewoners elke donderdag veel meer dan koopwaar alleen.

Wie zorg nodig heeft, sterker maken

De Vlaamse Regering keurde op vrijdag 16 juni een ingrijpende uitbreiding van de Vlaamse sociale bescherming goed. Wie in Vlaanderen vandaag zorg nodig heeft, kan al rekenen op een zorgbudget waarmee hij zijn zorg zelf kan organiseren.

Bedrijven innoveren best in ouderenzorg

Bedrijven innoveren best in ouderenzorg. Dat zegt Ingrid Lieten, directeur van Happy Aging. En dat kan veel breder gaan dan enkel medische hulp.

De toekomstplannen van AZ Nikolaas

Nadat we met Koen Michiels gepraat hadden over de netwerkvormingen, polsten we ook nog even naar wat er allemaal op til staat bij het AZ Nikolaas zelf: “Nieuwbouwplannen, een accreditering en een EPD”, klinkt het in een noten

Afgestudeerd en eindelijk je diploma op zak?

Je boeiende zoektocht naar de ideale job kan nu echt beginnen!

Joka-jongeren 'kamperen' week in zorgvoorziening

Tijdens de zomermaanden zijn er kampen voor jongeren vanaf 16 jaar in voorzieningen voor ouderen en mensen met een beperking. Om op kamp te gaan bij psychiatrische patiënten of bij asielzoekers moet je minstens 18 jaar zijn.

Blokkende studenten bij Zorgbedrijf Antwerpen

Studenten die op zoek zijn naar een rustige ruimte om samen te studeren, zijn opnieuw welkom in dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen, verspreid over de hele stad.

Pijnvrij ziekenhuis: werkelijkheid of utopie?

Pijn is een van de meest frequente redenen waarom patiënten een arts raadplegen. Na een ongeval of ingreep zijn vaak pijnklachten aanwezig.

Geen tijd om aan ons pensioen te denken

Samen zijn ze 122 jaar en werken ze 73 jaar in het AZ Jan Portaels. Ze herinneren zich de fusie tussen de Sint-Jozefkliniek en het Van Helmontziekenhuis nog levendig en werken al 14 jaar op Dagoncologie.

Ziekenhuizen Oost-Vlaams-Brabant gaan samenwerken

Vier ziekenhuizen uit het oosten van Vlaams-Brabant hebben de intentie om nauwer te gaan samenwerken en zo de basis- en referentiezorg in de regio beter op elkaar af te stemmen.

Leerlingen baten woonzorgcentrum Vulpia uit

Tweeëntwintig leerlingen van GO! atheneum De Ring Leuven mochten vandaag Vulpia-woonzorgcentrum Twee Poorten in Tienen uitbaten.

Gloednieuwe robotzaal in AZ Klina

Ons ziekenhuis pakt uit met een gloednieuwe robotzaal. De operatiezaal is beduidend groter dan de andere operatiezalen. En dat is nodig.

Modernistisch sanatorium heropend als verzorgingstehuis

Tachtig jaar geleden was het een rustplek voor tuberculosepatiënten maar sinds 1987 stond het reusachtige sanatorium Lemaire in Tombeek, bij Overijse, leeg. Tot het modernistische gebouw werd opgekocht door Vulpia.

Kom eens een dagje meedraaien in AZ Nikolaas!

Wil je graag verder studeren in de richting van de gezondheidszorg, maar twijfel je nog? Wil je echt weten hoe het er in een ziekenhuis aan toegaat? Twijfel niet langer en kom eens een dagje meedraaien in AZ Nikolaas!

Werken bij Armonea? Als je houdt van kwaliteit ...

In de veertiende editie van Carejobs.be, een magazine voor aanstormend talent in zorg en welzijn, laat Armonea haar Quality Care Team aan het woord en licht projectmanager Thomas de Groote toe wat het kwaliteitsprogramma 'Armonea Experience' preci

Ben jij een happy nurse?

Belgische verpleegkundigen geven hun job gemiddeld een score van 7,5/10. En jij? Ben jij een Trotse Thijs of een Twijfelende Twiggy? Doe hier de test!

Leerwerkplaatsen in AZ Nikolaas

Sinds een aantal jaren richt AZ Nikolaas samen met Odisee en Arteveldehogeschool leerwerkplaatsen in. Meelopen in een leerwerkplaats is voor laatstejaarsstudenten een unieke ervaring die veel verder gaat dan een klassieke stage.

What matters to you?, ook in het HH Leuven

“What matters to you” is een internationaal initiatief dat in 2014 in Noorwegen startte. Ondertussen werd het door vele landen opgepikt. Door de vraag te stellen “What matters to you?” naast “What’s the mat

Als je toffe collega's hebt, dan kom je graag werken

Lisa is verpleegkundige op de eenheid revalidatie-geriatrie in Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven. “Ik heb een erg zorgend karakter. Als kind ging ik met mijn moeder, die zorgkundige was, regelmatig mee naar het rusthuis<

Een persoonlijke touch toevoegen aan mijn werk

Bart Waterschoot is ergotherapeut bij PZ Onzelievevrouw in Brugge: “Aan de hand van diverse activiteiten zorgen we ervoor dat onze patiënten een flinke dosis zelfkennis en zelfvertrouwen opdoen."

UZ Leuven bouwt polikliniek van de toekomst

UZ Leuven en de K.U. Leuven bouwen samen aan de Health Sciences Campus Gasthuisberg, waar verschillende activiteiten samengebracht zullen worden.

Op pad met professionele poetsers in AZ Jan Portaels

Of je nu bezoeker, patiënt of medewerker bent, je komt hen overal tegen. Ze dragen aanzienlijk bij aan de sfeer en identiteit van het AZJP.

Pascale Myncke, Parel van een verpleegkundige 2017

Onlangs werd Pascale Myncke van Anahata, het kennis- en ervaringscentrum inzake dementie en als specialiste dementie en persoonsgerichte zorg verbonden aan Armonea, door een jury van het Nationaal Verbond van Katholieke Verpleegkundigen (NVKV

Nieuwe deelsite robotchirurgie ZOL

Het ZOL beschikt sinds maart 2014, als eerste Limburgs ziekenhuis, over de operatierobot Da Vinci SI Xi.

Jobdag bij FPC Gent op 25 april

Wil jij door kwalitatieve zorg bijdragen aan de veilige en verantwoorde terugkeer van geïnterneerden naar de maatschappij? Ben je sociaal geëngageerd en sta je bovendien stevig in je schoenen?

OCMW Brugge lanceert jobcampagne 'Ongelooflijk cool'

Onlangs werd de jobcampagne Ongelooflijk Cool gelanceerd op de site van WZC Ten Boomgaarde. Als grootste zorgverstrekker in de regio heeft het OCMW van Brugge nood aan verpleegkundigen, kinesisten, zorgkundigen en ondersteunend pers

ZOL. Van ziekenhuis naar zorgpark

ZOL is de lekker makkelijke afkorting van Ziekenhuis Oost-Limburg: het Genkse ziekenhuis enkele kilometers buiten de rand van de stad. Ziekenhuis is hier eigenlijk een achterhaalde naam, het woord campus is meer van toepassing.

Werk jij in de zorg of ben je mantelzorger?

Naar aanleiding van de 'dag van de zorg' werd een enquête uitgevoerd bij 1000 Vlamingen. Daaruit blijkt dat we erg tevreden zijn met de zorg, maar vrezen voor de kwaliteit in de toekomst.

UZ Leuven: Hightech in het nieuwe OKA

Zes jaar lang duurde de renovatie en vernieuwing van het operatiekwartier in campus Gasthuisberg. Met zijn 33 zalen op 9.713 m2 is het operatiecomplex van UZ Leuven nu het grootste van België.

Op zoek naar een TOPjob?

Ben je op zoek naar een TOP job als verpleegkundige, vroedkundige of paramedicus?
Kom dan zeker naar ons jobevent!

Rode Kruis zoekt 1000 vrijwilligers

Op 4 maart startte naar jaarlijkse gewoonte de ‘Week van de Vrijwilliger’. Hét ideale moment om alle vrijwilligers in Vlaanderen in de bloemetjes – en vrijwilligerswerk in de kijker te zetten.

UZA Foundation: geef innovatie alle kansen

‘We wilden iets doen, voor alle kinderen met een zeldzame ziekte,’ zegt Seppe Sijmons, die na de diagnose van zijn zoontje geld begon in te zamelen voor een onderzoeksproject.

Ergotherapeute Sofie Ferdinand wint een beurs van € 15.000.

Het Europese life balance project team richt zich op het evalueren van test-hertest betrouwbaarheid  van de vertaalde versies van de Life Balance Inventory (LBI) bij mensen met MS binnen verschillende Europese culturen. Het doel is

VIVES start uniek project rond gezondheidsapps op smartphone

Wij worden overspoeld met allerlei gezondheids- en welzijnsapps. Mede door het intensief gebruik van de smartphone worden meer dan 100 000 gezondheidsapplicaties op verschillende platformen aangeboden.

11 maart: infonamiddag in het ZOL

Zaterdag 11 maart, organiseert het ZOL een infonamiddag voor 2de en 3de jaarsstudenten verpleegkunde, vroedkunde en laatstejaarsstudenten master in de verpleeg- en vroedkunde.

UZ Leuven opnieuw Top Employer

UZ Leuven is voor de negende keer bekroond met de erkenning Top Employer. Dat is een erkenning voor bedrijven met uitstekende arbeidsvoorwaarden voor hun medewerkers.

ZOL verwijdert tumoren in buik met robot

Dr. Hans Verhelst, abdominaal chirurg in het ZOL, heeft de voorbije week twee nieuwe ingrepen uitgevoerd met de da Vinci operatierobot.

Bijzondere band tussen zuster Pia en Inge

Zuster Pia (86) woont al 66 jaar in het Franciscanessenklooster in Herentals. Door enkele kleine ooginfarcten ging haar zicht er hard op achteruit.

ZOL vernieuwt dienst Gastro-enterlogie en Endoscopie

De filmdienst van het ZOL maakte een mooi filmpje van de vernieuwde dienst Gastro-enterologie en Endoscopie.

Liefde op leeftijd

14 februari staat bij veel mensen volledig in het teken van de liefde. Ook in onze woon-zorgcentra.

17 dingen die alleen thuisverpleegkundigen herkennen

Je bent altijd onderweg en in de weer voor anderen, je beschouwt je patiënten een beetje als je eigen familie, ...

Volg nu een zorgopleiding, vind straks snel een job

Voor anderen zorgen, spreekt dat jou aan? Volg dan via het opleidingscentrum van Solidariteit voor het Gezin een zorgopleiding. Ze zijn allesomvattend, én erkend.

Waarom volstaat mijn personeelskader niet?

Het presteren van overuren bij afwezigheden of het regelmatig werken op een minimumbezetting is vaak het gevolg van een onjuiste berekening van de personeelsbehoefte.

Nieuwste editie ZOLarium

De nieuwste editie van het wetenschappelijk tijdschrift ZOLarium boordevol interessante medische informatie vanuit het ZOL verscheen zopas.

Grootste operatiekwartier van België vernieuwd

Het operatiekwartier en de postanesthesie-zorgafdeling (PAZA) van UZ Leuven zijn grondig vernieuwd en uitgebreid. Complexe ingrepen zijn voortaan makkelijker uit te voeren ...

Op zoek naar een TOPjob?

Ben je op zoek naar een TOP job als verpleegkundige, vroedkundige of paramedicus?
Kom dan zeker naar ons jobevent! We verwachten jou op dinsdag 14 maart 2017 om 19.00 uur in cafetaria Den Houtbriel, AZ Nikolaas, L. De Meesterstraat 5, 9100 Si

Stem op jouw favoriete Zorgverhaal!

Samen met Dag van de Zorg gaat Rode Kruis-Vlaanderen op zoek naar het Zorgverhaal van het jaar: een inspirerend, authentiek verhaal van een organisatie die met veel ‘goesting’ de beste zorg biedt aan zijn cliënt, patiënt of b

Blijft het dagelijkse toilet, een verpleegkundige handeling?

Blijft het dagelijkse toilet, een verpleegkundige handeling?
Hugo Baert, directeur van beroepsvereniging Verpleging aan Huis, geeft toelichting bij recente ontwikkelingen in de sector van de thuisverpleging.

Primeur in UZ Leuven: oogoperatie met robot

In UZ Leuven werd voor het eerst een patiënt met een verstopte netvliesader geopereerd met behulp van een chirurgische robot.

UZA zuinig met radiologische straling

De dienst radiologie doet al het mogelijke om de stralingsdosis voor patiënten tijdens een onderzoek zo laag mogelijk te houden. Die inspanning werd beloond met het EuroSafe Imaging Stars label, een Europees keurmerk voor goede beeldvorming.&

'Sociaal contact is voor de patiënten cruciaal'

Peter is verpleegkundige in het verpleegtechnisch support team van Het Wit-Gele Kruis. Zijn verhaal. 'Dit is mijn eerste job. Ik merkte al tijdens de stages op de hogeschool dat ik mijn draai niet echt vond in het ziekenhuis.'

'Het begint bij goesting'

Hans Van Hoeck, directeur Personeel & Organisatie van AZ Jan Portaels Vilvoorde, vertelt over zijn organisatie, zijn werkveld en zijn eigen - verrassende - parcours

'De patiënt écht centraal'

Value Based Health Care is hip. Het is als idee erg eenvoudig en charmant: zorg moet georganiseerd worden rondom waarde (value) voor patiënten.

Lon Holtzer: 'Verpleegkunde ouderenzorg wordt complexer'

Eleonora ‘Lon’ Holtzer is Vlaams zorgambassadeur. Vanuit die rol werkt ze aan voldoende instroom in de zorgberoepen.

Ontdek het bijzondere verhaal van Tom

Tom Fonteyn is verpleegkundige in WZC Lichtenberg. Hij is in dienst sinds 1993. Hij ging van start als klusjesman en volgde een opleiding tot zorgkundige.

Werken bij Armonea? Ontmoet alvast je collega's!

Onmoet Sylvie, Marie Anne, Kasia, Caroline en Ilse.

Handhygiëne @ GZA: What's in an app?

Sinds 2014 werkt het team ziekenhuishygiëne van GZA Ziekenhuizen met een handige app voor het observeren en registreren van de regels inzake handhygiëne.

Vrijwilliger worden binnen RevArte?

“Een vrijwilliger kan door zijn betrokkenheid, engagement en warme persoonlijkheid de patiënten iets meer bieden dan wij professionelen."

Thuisverpleegkundige Kim vertelt over haar job

Ontdek haar verhaal!

Wit-Gele Kruis van Antwerpen gaat elektrisch

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen voegde drie elektrische wagens toe aan zijn wagenpark.

GZA jobavond op dinsdag 20 december tussen 18 en 20 u.

Ben je geboeid door de zorgsector? Wil je bijdragen aan een optimale zorg op maat van onze patiënten?

Mijn dag als verpleegkundige bij FPC Gent

Als verpleegkundige maak je deel uit van een multidisciplinair team en werk je met de patiënten op de leefgroep. Met patiënten in gesprek gaan, hen motiveren, de dagstructuur op de afdeling bewaken, gericht teamoverleg, …, het is

ZNA en GZA kiezen voor gezamenlijke toekomst

De afgelopen maanden zochten ZNA en GZA Ziekenhuizen toenadering tot elkaar met het oog op het uitbouwen van een structurele en duurzame samenwerking. Vandaag zetten ook de medische raden én de overgrote meerderheid van de artsen in beide z

Infodag voor studenten in ZOL op 3 december

Op zaterdag 3 december wordt er een infodag gehouden voor studenten verpleegkunde, vroedkunde, medisch laboratoriumtechnoloog en technoloog medische beeldvorming.

ZNA herschikt zorgaanbod

ZNA Sint-Erasmus zal grotendeels verhuizen naar ZNA Cadix in 2020. Onlangs deelde de directie van ZNA een aantal herschikkingen in haar zorgaanbod mee.

Schrijf jij het zorgverhaal van het jaar?

Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg organiseren in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven voor het tweede jaar op rij het ‘Zorgverhaal van het jaar’.

Een job in de forensische psychiatrie, meer dan een beroep!

Ontdek het zelf en kom naar ons meet, greet, work event op 10 december!

Geestelijke gezondheid is dé knoop bij etnische minderheden

Het Minderhedenforum is een jonge organisatie, ontstaan als koepel van migrantenverenigingen of federaties voor sociaal-cultureel volwassenenwerk.

Jobdag bij AZ Jan Portaels op 15 december

AZ Jan Portaels is gretig op zoek naar een verpleegkundigen om in te zetten op diverse afdelingen, dit als bijwerker of vast in dienst.

Werken op maat voor chronisch zieke patiënten

Het pilootproject Activ84worK laat personen met een chronische inflammatoire darmziekte (IBD) toe professioneel actief te blijven.

Is zorg of welzijn écht iets voor jou?

Kom het uittesten tijdens een gratis inleefmoment. Zo krijg je een realistisch beeld van de sector en kan je ontdekken welke richting jij uit wil.

Mantelzorgers ouderen gemiddeld 4,2 uur per dag in de weer

Mantelzorg voor thuiswonende ouderen is een onmisbaar onderdeel van de zorg in ons land geworden.

AZ Klina in Antwerps zorgnetwerk

Nadat de groeperingsovereenkomst tussen het UZA en AZ Monica in 2015 werd uitgebreid met AZ Heilige Familie Rumst, treedt nu ook AZ Klina Brasschaat toe.

20 jaar Wit-Gele Kruis in Roemenië

Een delegatie van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen werd op 7 november 2016 ontvangen door de Belgische ambassadeur in Boekarest, dhr. Thomas Baekelandt, naar aanleiding van de viering van 20 jaar activiteit van het Roemeense Wit-Gele Kruis.

'Met kinderen omgaan ligt niet voor de hand'

Velen voelen zich geroepen, weinigen zijn uitverkoren… Het zou kunnen slaan op vrijwilligerswerk in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Laken (Brussel). 

Waarom komen burn-outs zo vaak voor in de zorgsector?

De burn-out is een vies beestje op de arbeidsmarkt. In elke sector komt deze aandoening steeds meer voor, maar vooral in de zorgsector en het onderwijs.

Griepvaccinatie voortaan door verpleegkundige Wit-Gele Kruis

Artsen kunnen voortaan een beroep doen op de verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis voor de griepprik.

Mechelse woonzorgcentra smaakvol vereeuwigd

De woonzorgcentra De Lisdodde en het Hof van Egmont hebben een ronde baristakar koffie gewonnen met een fotograaf erbij.

Kom ik goed in beeld?

Solliciteren via een online gesprek, een cv filmpje maken, videochat, skypen of hang-outen?

Zorg op maat voor kunstenaars: The show must go on?

Veel kunstenaars kampen vroeg of laat met blessures. Omdat ze vaak moeilijk de juiste medische hulp vinden, start het UZA in overleg met de Universiteit Antwerpen het medisch expertisecentrum Antwerp HeArts.

Pathologen gaan digitaal

In het ziekenhuis met 950 bedden van AZ Sint-Jan AV Brugge-Oostende – Campus Brugge bezoeken we het laboratorium voor Pathologische Anatomie.

'Het potentieel van mHealth is enorm'

Onze samenleving is aan het veranderen, en wel aan een ongeziene snelheid. Ook de zorgsector is niet meer hetzelfde als pakweg twintig jaar geleden.

Bloedtest spoort infecties bij kinderen sneller op

Met een eenvoudige evaluatie en een vingerprik om bloed te testen kan een huisarts snel ernstige infecties bij kinderen opsporen.

'Op gamen staat écht geen leeftijd'

Gelenaar Bob De Schutter is sinds 2013 C. Michael Armstrong Professor of Applied Game Design aan de College of Education, Health & Society en het Armstrong Institute for Interactive Media Studies en onderzoeker ...

OCMW Brugge biedt onderwijscheques aan

Na de succesvolle lancering vorig jaar, biedt het Brugse OCMW ook dit jaar onderwijscheques aan. “Met deze cheques willen we gezinnen met een laag inkomen een duwtje in de rug geven bij de aankoop van materiaal of de deelname aan schoolactiv

'Ongelooflijk dat ik dit heb klaargespeeld'

De Antwerpse Rkia Chennouf, ex-borstkankerpatiënte, kon toen ze negen maanden geleden aan haar training begon, niet zwemmen. Woensdag heeft ze de Zwintriatlon in Knokke-Heist binnen de opgelegde tijd kunnen afmaken.

Foyer De Lork stelt eigen kookboek voor

De rusthuisbewoners van de woonzorgcentra Foyer de Lork in Limburg hebben hun eigen kookboek uitgebracht.

“We werken in een internationale omgeving”

Het AZ Jan Portaels in Vilvoorde heeft 406 bedden en zowat 1000 zorgverleners. In Vilvoorde is 46 procent van de inwoners niet van Belgische origine. Bovendien zijn Brussel, de luchthaven en een asielcentrum vlakbij. Hoe is deze internationale

VIVES gaat voluit voor 4-jarige opleiding verpleegkunde

VIVES heeft de bacheloropleiding verpleegkunde grondig herwerkt van een 3-jarige naar een 4-jarige opleiding, een uitbreiding met een jaar die werd opgelegd door de overheid aan alle hogescholen.

Ontmoet Bart, Diabeteseducator in Antwerpen

Ik ben Bart, diabeteseducator in Antwerpen en Mortsel, al hebben de collega’s van Mechelen-Puurs, Boom, Zoersel, Mol, Merksem, Kalmthout en Herentals me ook al wel eens zien verschijnen.

Zorgbedrijf Antwerpen is Overheidsorganisatie van het Jaar

Zorgbedrijf Antwerpen is onlangs uitgeroepen tot Overheidsorganisatie van het Jaar.

Keuken OCMW Brugge pionier in maaltijdzorg

Ruddersstove, de keuken van ons OCMW, pakt uit met een innovatief project: een digitaal maaltijdzorgplatform.

Diabetesteam en -patiënten bedwingen Galibier

Het diabetesteam beklimt begin juli samen met twintig type 1-diabetespatiënten de bekende Col du Galibier. Met het diaT1op-project willen de deelnemers aantonen dat sport en diabetes perfect samengaan.

UZ Leuven behaalt opnieuw JCI-label

In vergelijking met de vorige edities spraken de JCI-auditors meer met patiënten en gingen ze na in welke mate de kwaliteitscultuur leeft op de werkvloer.

ZOL zoekt enthousiaste leden voor patiëntenforum

Het ZOL is op zoek naar enthousiaste leden voor hun Patiëntenforum.

Nutritionele opvolging thuis steeds belangrijker

Klinische voeding is een belangrijk wapen in de strijd tegen ondervoeding bij verzwakte patiënten.

AZ Jan Portaels decor voor kortfilm

Tijdens de eerste week van maart 2016 toverden een twintigtal studenten van het RITCS (Royal Institute for Theatre, Cinema & Sound) enkele leegstaande patiëntenkamers in blok K om tot een professionele filmstudio.

Informatieschermen: het UZA gaat digitaal

U hebt ze wellicht al opgemerkt, de informatieschermen in de inkomhal, wachtzalen en gangen. Het UZA digitaliseert stap voor stap, met ook op de kamers een digitaal informatiekanaal.

“We volgen onze patiënten heel nauw op”

In een ziekenhuis speelt voeding een grote rol. Het houdt verband met een goed herstel, een optimale inname van medicatie, het bestrijden van overgewicht, doorligwonden.

Een killer cv schrijven? Voorbeeldje

Een cv schrijven? Eitje! Dat dacht ik toch…

AZ Jan Portaels gebruikt EPD van het UZ Brussel

UZ Brussel en AZ Jan Portaels in Vilvoorde hebben een overeenkomst gesloten voor het gebruik van het elektronisch patiëntendossier (EPD) van het UZ Brussel. Het is de bedoeling dat ook met andere ziekenhuizen dergelijke samenwerkingsovereenko

UZA wint award beste E-Health project van 2016

Appi@Home heeft de prestigieuze Agoria eHealth Award gewonnen voor ‘Het beste E-Health project van 2016’.

Het ziekenhuis als leerschool

In het UZA worden niet alleen patiënten behandeld, er worden ook tal van mensen opgeleid. Zo zijn er permanent 200 specialisten in opleiding actief en doen tot 80 verpleegkundestudenten tegelijk stage. Ook dat verloopt in alle veiligheid.

AZ Nikolaas opent nieuwbouw Campus Beveren

Op 17 maart opende het nieuwbouwziekenhuis AZ Nikolaas in Beveren officieel de deuren. Wij gingen langs voor een gesprek met enkele van de drijvende krachten achter het nieuwbouwproject.

Aangepast bouwen voor mensen met dementie

Hoe moet een woonzorgcentrum er uitzien om mensen met dementie er zich thuis te laten voelen? Aan welke vereisten moet het gebouw beantwoorden om ze er hun weg te doen vinden en te laten aarden?

'Schoonmaken in ziekenhuizen vereist professionele kennis'

Veiligheid en hygiëne zijn in de zorgsector van cruciaal belang. Het medisch materiaal gaat naar een gespecialiseerde sterilisatiedienst, het medisch afval wordt volgens geldende normen verwijderd.

'Motivatie en engagement zijn ongelooflijk groot'

Vrijwilliger zijn bij Artsen zonder Vakantie is helemaal anders dan in een ziekenhuis of een woonzorgcentrum.

ZNA bouwt een nieuw ziekenhuis

Aan de rand van Park Spoor Noord in Antwerpen wordt een nieuw ZNA-ziekenhuis gebouwd. Hoe? Waarom? Wanneer? Kobe Ilsen loodst je in 5 minuten door dit project.

UZA start pilootproject thuiszorg kinderen zeldzame ziekte

Het UZA start samen met de ouders van Daan Sijmons (4) een proefproject voor thuiszorg bij een zeldzame stofwisselingsziekte. Afgelopen weekend mocht Daan samen met zijn ouders en zijn arts prof. François Eyskens een donatie in ontvangst ne

'Vrijwilligers hebben meerwaarde voor palliatieve zorgverlen

Karen De Meerleer is al 10 jaar psycholoog en verantwoordelijke voor de vrijwilligers bij Panal vzw, één van de 15 netwerken Palliatieve Zorg in Vlaanderen. Panal vzw is actief binnen het arrondissement Leuven met zowat een half milj

Medisch laboratoriumtechnologe: 'Duizend stalen op één dag'

Geen pipetten of erlenmeyers in het kernlaboratorium van het UZA, maar een grote transportband die de bloed- en serumstalen naar verschillende grote toestellen voert. 'En die analyseren de stalen razendsnel', zegt Christel Ceulemans.

Nieuw netwerk tussen AZ Nikolaas, AZ Lokeren en UZ Gent

Koen Michiels is gedelegeerd bestuurder van het AZ Nikolaas en AZ Lokeren. De samenwerking ging begin 2016 van start. Beide ziekenhuizen zullen ook een overeenkomst met UZ Gent sluiten.

UZ Leuven zet in op protontherapie

Protontherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie die gericht kwaadaardige tumoren bestraalt waarbij minder gezond weefsel wordt aangetast.

Safe surgery in het UZA: in veilige handen

Op de website zorgkwaliteit.be is gepubliceerd hoe 48 Vlaamse ziekenhuizen scoren op het gebruik van de checklist veilige heelkunde. Het UZA scoort heel goed: in 100% van de ingrepen past het UZA de checklist toe.

Comfort en innovatie in nieuwe ziekenhuiskamers

De ziekenhuissector maakt een transformatie door en dat gaat gepaard met investeringen in gebouwen en infrastructuur. Daarbij gaat ook aandacht naar het optimaliseren van de kamers.

Eetstimulatie in de zorg

Eetstimulatie in woonzorgcentra vergt veel meer dan het louter bereiden en serveren van aangepaste maaltijden.

Nationaal MS Centrum Melsbroek lanceert magazine MS Expert

Het Nationaal MS Centrum in Melsbroek (NMSC) lanceerde onlangs het nieuwe infomagazine MS Expert.

De mooiste geboortefoto ter wereld

De mooiste geboortefoto ter wereld werd onlangs gemaakt in het AZ Sint-Jan Brugge - Oostende, campus Henri Serruys. Dankzij de unieke doorzichtige wand van het bevallingsbad kon fotografe Marijke Thoen deze prachtfoto nemen.

Véronique Van Bruyssel wint Student LIKES Award AZ Nikolaas

Op 23 februari reikte AZ Nikolaas voor de derde keer haar "Student LIKES Award" uit. Véronique Van Bruyssel werd met maar liefst 1686 stemmen tot winnaar uitgeroepen.

Orthopedisch chirurg dr. Wim Vanhove is Strafste Gentenaar 2

​Dr. Wim Vanhove, orthopedisch chirurg bij het UZ Gent, is maandagavond in het Gentse Marriott Hotel verkozen tot Strafste Gentenaar van 2015 in de categorie Academisch.

ZNA bouwt een nieuw ziekenhuis

Op bouwenaanzna.be kunt u de volgende jaren de bouw van het nieuwe ZNA-ziekenhuis op de voet volgen. Het nieuwe ZNA-ziekenhuis komt naast park Spoor Noord, tussen het Kempisch dok en de Noorderlaan.

Het UZA groeit, letterlijk en figuurlijk

Elk jaar stijgt het aantal raadplegingen, opnames, operaties … in het UZA. Ook de infrastructuur groeit mee, met een nieuwe ziekenhuisvleugel in 2015 en nog heel wat toekomstplannen!

Daghospitalisatie heeft nog grote toekomst

UZ Leuven is al meer dan een decennium lang de trendsetter inzake daghospitalisatie. In het begin was de hele filosofie revolutionair, ze kreeg overal navolging.

“Onze belangrijkste sterkte is het wij-gevoel"

Hij vertelt met vuur over het startproject in Kalmthout dat bij de overname 32 bedden telt en nu naar 163 bedden gaat, over het opus magnum Tombeekheyde in Overijse, de transformatie van een oud historisch klooster in Luik tot hypermodern WZC, enz

Vrouw in de kijker: Annelies Albertijn (UZA)

In een groot ziekenhuiscomplex zoals het UZ Antwerpen zijn je dagen snel gevuld als je actief bent op de technische dienst. Dat is ook het geval voor Annelies Albertijn.

Een goed rapport voor AZ Delta

Zorginspectie kwam begin dit jaar langs bij AZ Delta zowel in Roeselare als in Menen. En we kregen een goed rapport zonder knipperlichten. Dat betekent dat de werking van de diensten waar Zorginspectie op bezoek kwam, goedgekeurd werd.

ZOL opent innovatief interventioneel centrum

De medische disciplines interventionele cardiologie, elektrofysiologie, interventionele radiologie en vaatheelkunde, werden samengebracht in één interventioneel centrum.

UZ Gent luistert naar ouderen

Het UZ Gent mag dit jaar de Prijs Gert Noël in ontvangst nemen voor een project dat zorgverleners aanzet tot actief luisteren naar de noden van oudere patiënten.

GZA Ziekenhuizen ontvangt oorkonde van VPP

Het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP), een platform van meer dan 100 patiëntenverenigingen in Vlaanderen, reikte op 30 november voor de derde maal een oorkonde uit aan 46 Vlaamse ziekenhuizen die binnen het VIP² kwaliteitsindicator

ZOL-app begeleidt vroeggeborenen tot twee jaar

Vandaag, op Wereldprematurendag, worden vroeggeborenen extra in de kijker gezet. Dit jaar focussen Belgische ouderverenigingen op het belang van de opvolging van vroeggeboren kinderen.

UZA opent snoezelkamer op maat van kinderen

In het Koningin Mathilde Moeder- en Kindcentrum heeft het UZA een 'snoezelkamer' geopend voor kinderen die langdurig in het ziekenhuis verblijven.

AZ Sint-Lucas winnaar op Gault&Millau Catering Awards 2015

Gisteren werden in Flanders Expo voor de allereerste keer de Catering Awards uitgereikt om de beste grootkeukens in de kijker te zetten.

UZ Leuven neemt eerste supersnelle PET-MR-scanner in België

Voortaan kunnen artsen studies doen en patiënten onderzoeken met een gloednieuwe snelle en simultane PET-MR-scanner: een primeur voor ons land en één van de eerste ter wereld.

OCMW Brugge lanceert 'Iedereen speelt mee'

Op 26 oktober lanceerde OCMW Brugge hun nieuwe bedrijfsfilm. Pik alvast de première mee!

'Vrijwilligers hebben absolute meerwaarde in de zorgsector'

Instellingen zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra en andere organisaties die vallen onder het beleidsdomein Welzijn en Volksgezondheid moeten rekening houden met zowel de vrijwilligerswet als het decreet van de Vlaamse Raad.

Nieuw ziekenhuis voor het AZ Jan Portaels

Het AZ Jan Portaels heeft van de Vlaamse Overheid de opdracht gekregen een volledig nieuw ziekenhuis te bouwen om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de toekomst. In 2020 moet het nieuwe ziekenhuis operationeel zijn.

Innovatieve kunstarm wordt met gedachten gestuurd

In het UZ Gent heeft een jongeman die 2 jaar geleden zijn arm verloor een innovatieve prothese gekregen. De kunstarm werd via een implantaat in het bot van de bovenarm bevestigd. De resterende zenuwen werden aan andere spieren gekoppeld, waardoor

LiZa uit de startblokken

De start van het nieuwe schooljaar is ook op de Zorgcampus Schiepse Bos in Genk niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zo'n 600 studenten van HBO5 Verpleegkunde Genk namen hun intrek in de gebouwen van de Limburgse Zorgacademie (LiZa).

Nieuw: roze parkeerplaatsen

Deze roze parkeerplaatsen zijn extra breed om het in- en uitstappen te vergemakkelijken en bevinden zich vlak naast de overdekte wandelgang waar rolstoelen ter beschikking zijn.

Tentbedden als alternatief voor fixatie bij AZ Delta

Bij AZ Delta wordt gewerkt aan een fixatiearm beleid. Daarbij zoeken we patiëntvriendelijke alternatieven die ervoor zorgen dat bepaalde patiënten niet uit hun bed kunnen vallen. 

vzw Foyer de Lork kwistig met complimentjes

Op Expo60+ 2015 worden ook deze editie de I2C Awards uitgereikt en vzw Foyer de Lork dingt enthousiast mee naar een Award in de categorie Tools.

Beroertezorg: snel ingrijpen beperkt de schade

Patiënten met een beroerte kunnen in het UZA terecht in de multidisciplinaire beroerte-eenheid. Het ziekenhuis biedt naast de standaardbehandeling ook mechanische...

Nooit te oud om te dromen!

Martha Katz maakte met de hulp van dienstencentrum De Vrijgeweide voor haar 100ste verjaardag haar droom waar en genoot van een zweefvlucht.

Kinderziekenhuis trekt met chronisch zieke kinderen naar zee

Recent organiseerde de Specialistische Pediatrische Afdeling van het kinderziekenhuis een vakantieweek in De Panne voor chronisch zieke patiëntjes... 

En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2021 04:35:28)