Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Mijn band met ouderenzorg

"Werken in de zorg dat moet je graag doen. En hier in het Sint-Elisabeth voel ik me helemaal thuis."

Julie Kennes is 21 jaar en werkt sinds drie jaar als zorgkundige in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth van Zorgbedrijf Rivierenland in Sint-Katelijne-Waver. Ze leerde Sint-Elisabeth kennen via haar school, liep er stage, deed er vakantiewerk en nu wil ze er niet meer weg.

 

“Ik ben al erg vroeg met ouderenzorg in contact gekomen via mijn grootvader, waar ik altijd mee voor gezorgd heb.”

 

"Ik ben al erg vroeg met ouderenzorg in contact gekomen via mijn grootvader, waar ik altijd mee voor gezorgd heb. Toen hij naar het woonzorgcentrum verhuisde wist ik meteen dat ik hier wilde komen werken. Hij kwam op de afdeling voor mensen met dementie terecht, waar ik ook mijn stage zou lopen. In de loop van de jaren heb ik ontdekt dat de zorg voor deze groep ouderen mij enorm goed ligt. Ik kom elke dag met plezier werken, de zorg voor ouderen is echt mijn passie."

Elke bewoners is uniek

"Ouderen vinden het fijn om regelmatig een babbeltje te kunnen doen, en ik ben zelf ook heel sociaal dus dat is een goeie match. Je leert op deze manier al snel de bewoners hun unieke persoonlijkheden kennen, maar ook de details waar ze elk afzonderlijk belang aan hechten. Zoals het gebruik van parfum of het brushen van hun haar. Want elke bewoner komt graag goed voor de dag, ook al beseffen ze het niet allemaal meer even goed. Met mijn oog voor detail probeer ik elke dag voor hen toch wat mooier te maken."

Zo veel mogelijk zelfstandig

"Waar mogelijk proberen we al onze bewoners zo veel mogelijk te motiveren in hun zelfstandigheid. Zelfs de mensen met dementie! Dat is niet altijd eenvoudig, en je moet bijna elke dag alles opnieuw uitleggen. Maar ik heb veel geduld en de bewoners voelen zich er ook beter bij."

"Een andere grote troef van dit woonzorgcentrum is de focus op sfeer, de huiselijkheid en gezelligheid. We willen er echt voor zorgen dat de bewoners hier graag zijn en zich goed voelen. En binnenkort zal dat nog beter lukken met de nieuwbouw die eraan komt!
Als een bewoner op het einde van de dag zeg: “merci, slaapwel” dan weet ik dat ik mijn werk goed gedaan heb en slaap ik zelf ook goed. Het geeft mij voldoening om deze mensen een fijne dag te bezorgen."

Een hecht team is veel waard

"Het team van mijn afdeling vult elkaar goed aan en er is een grote samenhorigheid onder alle collega’s, ongeacht onze functies. Maar we kijken ook buiten onze eigen muren. Dankzij de contacten met collega’s uit de twee andere woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Rivierenland wordt er regelmatig kennis en ervaring uitgewisseld. Zo kunnen we allemaal leren van elkaar."

"Een laatste tip voor alle afstudeerders: Draag zorg voor je lichaam en kies voor een job in een woonzorgcentrum waar je je goed voelt. Sint-Elisabeth is voor mij dichtbij, ik ken hier veel mensen en het geeft mij een vertrouwd gevoel. Ik ben hier gewoon graag."

Zorgbedrijf Rivierenland in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2021 02:08:11)