Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Verpleegkundig specialist neemt taken over van arts

Binnenkort lopen er in onze ziekenhuizen, zorgcentra en in de thuiszorg ‘verpleegkundig specialisten’ rond. Dat zijn geen klassieke verpleegkundigen en ook geen artsen, maar iets ertussenin.

 

Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die buitengewoon goed op de hoogte is van een deelgebied van de zorg. Hij houdt zich ook niet alleen bezig met de zorg zelf, maar doet ook aan onderzoek, leidt verpleegkundigen en zorgverleners op en coördineert, coacht en begeleidt.

Verpleegkundig specialisten stellen ook medische handelingen, zoals de opvolging van een opgestarte behandeling en het voorschrijven van onderzoeken en medicatie. Ze zullen dus heel wat taken van artsen kunnen overnemen. De ministerraad heeft een wetsontwerp goedgekeurd van minister van Volksgezondheid Maggie De Block dat het wettelijk kader schetst voor de nieuwe job.

Bron: www.hln.be


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2021 01:15:40)