Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

UZA start pilootproject thuiszorg kinderen zeldzame ziekte

Het UZA start samen met de ouders van Daan Sijmons (4) een proefproject voor thuiszorg bij een zeldzame stofwisselingsziekte. Afgelopen weekend mocht Daan samen met zijn ouders en zijn arts prof. François Eyskens een donatie in ontvangst nemen tijdens de Klassieker voor het Goede Doel in Zulte.

 

Tijdens deze liefhebbersklassieker die is opgericht ter ere van wijlen gouverneur André Denys, heeft de dochter van Denys in nagedachtenis van haar vader een cheque overhandigd van 10.260 euro aan het Mecenaatsfonds van het UZA en aan Kom Op Tegen Kanker. Ook de ouders van Daan zorgen voor de nodige fondsenwerving.

 

In België lijden 2500 mensen aan een erfelijke stofwisselingsziekte in België. Er zijn tot op heden ongeveer 350 zeldzame erfelijke stofwisselingsziekten gedefinieerd.  Daan Sijmons heeft de zeldzame stowisselingsziekte mucopolysaccharidose VI of MPS VI. Daan wordt behandeld door professor François Eyskens, kliniekhoofd van het CEMA, het Centrum voor Erfelijke Metabole Aandoeningen van het UZA. Zijn behandeling vergt een wekelijks bezoek aan het UZA, waarbij hij een gedurende een viertal uur medicatie via infuus krijgt toegediend.

 

Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (26-09-2020 01:19:19)