Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

'Motivatie en engagement zijn ongelooflijk groot'

Vrijwilliger zijn bij Artsen zonder Vakantie is helemaal anders dan in een ziekenhuis of een woonzorgcentrum. De vrijwilligers van Artsen zonder Vakantie zijn professionelen die tijdens hun vakantie onbezoldigd werk doen dat in het verlengde ligt van hun specialiteit. Via korte opeenvolgende zendingen van multidisciplinaire teams beoogt Artsen zonder Vakantie bij te dragen tot het versterken van de capaciteit bij de lokale partnerziekenhuizen in Afrika. Met andere woorden: je wordt zo maar niet meteen vrijwilliger bij deze organisatie met hoofdzetel in Mechelen.

 

Artsen zonder Vakantie werkt momenteel met 15 vaste medewerkers en 45 kantoorvrijwilligers. Daarnaast is er nog een database van zowat 600 terreinvrijwilligers die uitgestuurd worden naar 39 partnerziekenhuizen in Benin, Burkina Faso, Burundi, Democratische Republiek Congo en Rwanda. De selectie van de terreinvrijwilligers gebeurt erg zorgvuldig. De kandidaat-terreinvrijwilliger moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Hilde Buttiëns, medisch coördinator bij Artsen zonder Vakantie licht toe. “Een eerste criterium is de opleiding: wat is de specialisatie van de kandidaat terreinvrijwilliger en is hij of zij inzetbaar binnen een Afrikaanse context? Welke soort van arts is hij of zij: anesthesist, orthopedist, chirurg, gynaecoloog, klinisch bioloog, internist maar ook verpleegkundige, vroedkundige, pediater, ziekenhuishygiënist, kinesist, apotheker, technicus of manager? De kandidaat-terreinvrijwilliger moet als arts minstens drie jaar professionele ervaring hebben, bij anderen is dat minstens vijf jaar relevante ervaring. Een goede actieve kennis van het Frans is noodzakelijk met het oog op kennisuitwisseling. Je moet als terreinvrijwilliger kunnen communiceren met de lokale collega’s. Voor een goede kennisuitwisseling zijn minimale didactische kwaliteiten een voorwaarde. De attitude en de ingesteldheid hebben belang: hij of zij start vanuit de erkenning van de bestaande competenties bij de Afrikaanse collega’s en stuurt bij in functie van de noden, prioriteiten en lokale mogelijkheden. Minimale beschikbaarheid van twee tot drie weken per jaar en wonen op maximum 250 km van Mechelen zijn ook voorwaarden.”

 

Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (26-09-2020 00:53:33)