Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Nutritionele opvolging thuis steeds belangrijker

Klinische voeding is een belangrijk wapen in de strijd tegen ondervoeding bij verzwakte patiënten. Hoofddiëtist en kersvers secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Klinische Voeding en Metabolisme (VVKVM) Michael Sels (UZA) licht zijn visie toe op het (bij)voeden en monitoren van patiënten, e-oplossingen voor het transmuraal opvolgen van diëten, therapeutische voeding en nieuwe specialisaties binnen de diëtetiek.

 

“Goede en voldoende voeding is natuurlijk een basiselement voor een effectieve zorg”, zegt Michael Sels. “De laatste jaren worden er steeds meer links gelegd tussen voeding en het effect van een medische behandeling. Wanneer een patiënt goed gevoed start aan een behandeling, zijn er vaak minder nevenwerkingen en een betere klinische outcome. We starten daarbij altijd eerst met klassieke voeding.

 

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (22-09-2020 13:59:48)