Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Diabetesteam en -patiŽnten bedwingen Galibier

Het diabetesteam beklimt begin juli samen met twintig type 1-diabetespatiënten de bekende Col du Galibier. Met het diaT1op-project willen de deelnemers aantonen dat sport en diabetes perfect samengaan. Voor artsen en zorgverleners is het een manier om meer inzicht te verkrijgen in de ziekte, met behulp van de nieuwste technieken als een glucosesensor.

 

Vorig jaar trok het diabetesteam eropuit om de Passo dello Stelvio in Italië met de fiets te beklimmen. Dit jaar wil het diabetesteam van UZ Leuven die krachttoer herhalen in Frankrijk met een groter team: twintig patiënten van alle leeftijden zullen de Col du Galibier, 2 645 meter hoog en bekend uit de Tour de France, beklimmen. Het team van diaT1op (spreek uit: diatop) bestaat uit 24 fietsers en 2 lopers, waarvan er heel wat weinig of geen loop- of fietservaring hadden voor ze aan de uitdaging begonnen. Tijdens de beklimming worden de deelnemers nauwgezet opgevolgd door endocrinologen, verpleegkundigen, diëtisten en diabeteseducatoren.

 

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (08-05-2021 01:03:53)