Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

'Sociaal contact is voor de patiŽnten cruciaal'

Peter is verpleegkundige in het verpleegtechnisch support team van Het Wit-Gele Kruis. Zijn verhaal. 'Dit is mijn eerste job. Ik merkte al tijdens de stages op de hogeschool dat ik mijn draai niet echt vond in het ziekenhuis.'

 

Dat was me te strikt en te geregeld. Hier vond ik de zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid die ik nodig heb. Zo begin ik erg vroeg aan de dag. Om zeven uur ben ik al bij mijn eerste patiënt. En dan zie ik er ongeveer twaalf in vier uur. Een stevig tempo van wassen, spuitjes geven, wondverzorging, ... zeker omdat je onderweg ook de administratie op orde moet houden en telkens de verplaatsing naar de volgende patiënt moet doen. Maar die twee laatste dingen zijn hier erg goed geregeld. Ik verlies onderweg geen seconde tijd en ben dus altijd rond elf uur klaar met mijn ronde. In de late namiddag begin ik dan soms nog een avondronde.

 

Als je hier werkt, moet je voortdurend sociale en technische taken combineren. En hoewel die laatste natuurlijk het belangrijkst zijn vanuit medisch oogpunt, vinden de patiënten vooral dat sociale contact cruciaal.

 

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (27-09-2020 22:48:12)