Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Primeur in UZ Leuven: oogoperatie met robot

In UZ Leuven werd voor het eerst een patiënt met een verstopte netvliesader geopereerd met behulp van een chirurgische robot. Met een naald van amper dertig duizendste millimeter prikte de robot, bediend door een oogchirurg, in de netvliesader van de patiënt om een klonteroplossend middel in te spuiten.

 

Op maat ontwikkelde robot en naald
De KU Leuven ontwikkelde de robot en de naald specifiek voor deze ingreep. De operatie werd succesvol uitgevoerd en is een echte wereldprimeur: de operatie toont aan dat het technisch mogelijk is om met robotondersteuning veilig een klonter in de netvliesader te verwijderen. Een fase 2-studie moet nu verder uitwijzen wat de klinische impact is voor patiënten met retinal vein occlusion, een ziekte die tot blindheid kan leiden.

 

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (27-09-2020 21:19:40)