Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

vzw Foyer de Lork kwistig met complimentjes

I2C Awards 2015

I2C staat voor Innovation to Care en bekroont de beste ideeën die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling verbeteren.
 
Als je organisatie naar vooruitgang in de zorgsector streeft of innovatieve producten of diensten biedt die een meerwaarde bieden aan patiënten, bewoners… Dan kan je dit project indienen voor de I2C Awards 2015.
 
vzw Foyer de Lork diende haar project 'Warme zorg' (kwistig met complimentjes) in voor de categorie Tools. Sandra Rens omschreef het project bij de indiening als volgt:

De vraag

'Warme zorg: kwistig met complimentjes' versterk de teamgeest en het gevoel van waardering bij alle medewerkers binnen een woonzorgcentrum (zorgpersoneel, administratieve medewerkers,…). Plus, het project maakt bewoners en hun familie er attent op dat inspanningen van beide kanten moeten komen.

De oplossing

Een complimentje doet altijd deugd. Daarom hangen we het woonzorgcentrum er vol mee: woorden vol lof, bedankjes en optimistische spreuken. Ze hangen overal: van het kleinste kamertje tot in het Grand Café.
 
Mensen kunnen er elkaar ook een complimentje geven: overal liggen postkaarten en kleine kaartjes die iedereen ongedwongen aan elkaar kan geven. Medewerkers aan bewoners, bewoners onderling, bezoekers aan medewerkers…
 
Ook bij de maandelijkse factuur zit een brief om het project te kaderen, om de klant te bedanken en om hem de mogelijkheid te bieden om bij zijn
volgende bezoekje ook een bedankje achter te laten.
 
Sluitstuk van deze campagne is een 'Dag van de Collega'. Op 22 september krijgen alle medewerkers een pluim van hun directie: een leuk briefje met een welgemeend compliment en een chocoladen pluim. Over heel het woonzorgcentrum hangen dan ook posters met ‘meeneemcomplimentjes’. 

Het resultaat

Het effect van onze campagne is instant zichtbaar: onmiddellijk een glimlach op vele gezichten. In enkele uren zijn alle postkaarten in omloop, medewerkers worden aangesproken en bedankt door bewoners én collega’s. Iemand reageert zelfs zo enthousiast, dat ze onmiddellijk alle complimenten in het hele woonzorgcentrum opspoort. Alweer een cliché bewezen: complimentjes doen deugd.
 
De campagne met de complimentkaartjes wordt vanaf nu elk seizoen herhaald, met aangepaste spreuken, complimentjes en bedankjes.
 


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (27-09-2020 22:05:10)