Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Een persoonlijke touch toevoegen aan mijn werk

Bart Waterschoot is ergotherapeut bij PZ Onzelievevrouw in Brugge: “Aan de hand van diverse activiteiten zorgen we ervoor dat onze patiënten een flinke dosis zelfkennis en zelfvertrouwen opdoen. Hierbij werken we herstelgericht. De patiënten krijgen als het ware een spiegel voorgehouden waarbij zij de eigen sterktes en zwaktes zelf kunnen ontdekken om daarmee iets te doen. Er is een breed gamma aan mogelijkheden voor een ergotherapeut om aan de slag te gaan in de geestelijke gezondheidszorg. Mijn job hier in het PZ Onzelievevrouw is daar het perfecte voorbeeld van."

 

"In het houtbewerkingsatelier geef ik doelgerichte ergotherapie met een specifieke technische kennis. Daarnaast ben ik ook fier deel uit te maken van iets vrij unieks in de geestelijke gezondheidszorg: het Vakcentrum. Patiënten worden er op weg gezet naar een leven buiten het ziekenhuis met behulp van tuin- en kweekactiviteiten: bloemen kweken, groenten oogsten en tuinklussen allerhande. Ten slotte ben ik nog verantwoordelijk voor de interne jobdienst, een eindfase in de ergotherapie waarbij ik mensen écht her en der aan het werk zet."

 

"Het enthousiasmeren van mensen, dat zit in mij. Hier in het ziekenhuis krijgen we als ergotherapeut de ruimte om dingen zelf in te vullen en in te kleuren. Ik kan mijn werk dus een persoonlijke touch geven en dat ligt me wel. Het ziekenhuis zit samen met de hele sector in een veranderingsproces. Ik ben blij dat ik daarover mee kan nadenken. Werken in deze grote groene setting vlakbij hartje Brugge is bovendien een meerwaarde.”

 

> Lees alle verhalen in het CareJobs.be Carrièremagazine ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (21-09-2020 18:22:04)