Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Als je toffe collega's hebt, dan kom je graag werken

Lisa is verpleegkundige op de eenheid revalidatie-geriatrie in Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Leuven. “Ik heb een erg zorgend karakter. Als kind ging ik met mijn moeder, die zorgkundige was, regelmatig mee naar het rusthuis waar zij werkte.

 

Ik mocht regelmatig helpen, onder andere bij het eten geven van bewoners. Na mijn middelbaar was de studie verpleegkunde een logische keuze. Het klinkt misschien gek, maar ik houd van de sfeer van een ziekenhuis. Het is een aparte “community”. “Momenteel werk ik op de afdeling revalidatie – geriatrie. Zoals de naam al zegt, verblijft hier voornamelijk een ouder publiek en dat spreekt mij ook aan. Ik werk graag met senioren. Het is een ontwapenend publiek. Ze zijn vaak heel rechtuit en dat apprecieer ik. Ik kan soms ook erg vertederd zijn door hun manier van doen. Als mijn planning het toe laat, dan houd ik ervan om ze eens extra te soigneren en in de watten te leggen.”

“Als je toffe collega’s hebt, dan kom je graag werken”

Lisa voelt zich als een vis in het water binnen het team van revalidatie-geriatrie. “Een topteam”, zo omschrijft ze het zelf. “Onze groep is relatief jong op enkele uitzonderingen na. Maar net door het jeugdig overgewicht voelen de iets oudere medewerkers zich weer wat jonger. Iedereen is erg behulpzaam, we helpen elkaar waar we kunnen. Ook buiten de werkuren zoeken we elkaar regelmatig op. Annelies, onze hoofdverpleegkundige, is ook een heel belangrijke schakel. Zoals wij voor onze patiënten zorgen, zo zorgt zij ook voor ons. Ze tracht zoveel mogelijk tegemoet te komen aan onze noden. Ook om de combinatie werk-gezin te maken, want vanzelfsprekend hebben we geen nine-to-five job.”

 

> Lees alle verhalen in het CareJobs.be Carrièremagazine ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (28-09-2020 00:33:29)