Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Armonea verkleint de afvalberg

Op 8 juni 2017 gaf Joke Schauvliege het startschot van de Green Deal Circulair Aankopen. De ondertekenaars, waaronder Armonea, verbinden zich ertoe om niet zomaar producten, maar wel duurzame oplossingen aan te kopen. Zo benutten we materialen en middelen maximaal en verkleinen we de afvalberg.

Armonea, trotse deelnemer aan de Green Deal Circulair Aankopen

Circulair aankopen is omgaan met goederen met aandacht voor mens, planeet én portemonnee. Het is een proces waarbij we voor herbruikbare, biogebaseerde of biodegradeerbare materialen kiezen, middelen en artikelen delen met andere organisaties of producten lenen in plaats van aan te kopen.

Economische en ecologische optimalisatie

Bij het circulair aankopen nemen we meer criteria in rekening dan louter ‘Hebben we dit nodig?’:

  • Zijn er andere oplossingen voorhanden zodat we geen nieuwe aankoop hoeven te doen?
  • Wordt het product eerlijk en ecologisch verantwoord ontwikkeld en geproduceerd?
  • Kan het op het einde van zijn levensduur gerecycleerd worden?

De Green Deal beperkt zich tot projecten vóór juni 2019, maar het staat buiten kijf dat we bij al onze toekomstige deals nog bewuster zullen omgaan met de impact op het milieu en een fair productieproces.

Het charter daagt ons verder uit om onze bestaande middelen onder de loep te nemen. Delen, uitlenen of verhuren … Er zijn verschillende pistes om weinig of tijdelijk ongebruikte materialen een nuttiger leven te geven. Ook logistiek zijn er manieren om te optimaliseren zonder in te boeten op kwaliteit, én met ecologische, financiële of tijdswinst.

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (21-09-2020 17:35:24)