Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Waarom de juiste Katz-score een uitdaging blijft

Mevrouw Peeters komt elke ochtend alleen uit bed, gebruikt de badkamer volledig zelfstandig, maar wordt daarna wel met de rolwagen naar de leefruimte verplaatst. Is mevrouw Peeters dan afhankelijk voor transfer en verplaatsing? Goede vraag, niet? Het is maar één van de vele interpretaties die bij het scoren van bewoners op de Katz-schaal de kop opsteken. Het is voor zorgorganisaties dan ook allerminst vanzelfsprekend de Katz-scores steeds 100% in overeenstemming te brengen met de reële situatie.

Door Veerle Warreyn, interim-manager en Katz-experte


Doordacht en consequent
Toch is het niet onmogelijk hier op een doordachte manier mee om te springen, en uw organisatie zo ‘Kappa-proof’ te maken én te houden. Hoe? Door bijvoorbeeld op gezette tijden – minimum één keer per maand – het multidisciplinair zorgplan te evalueren.

Of door observaties met betrekking tot desoriëntatie consequent in het zorgdossier te verwerken. Zo vermijdt u onaangename verrassingen bij de officiële Kappa-controle.

Uw organisatie ‘Kappa-proof’ maken?
Op donderdag 19 oktober organiseren Probis en vzw Vorm in Westerlo opnieuw een opleiding over het correct gebruik van de Katz-evaluatieschaal. U kunt zich hiervoor nu al inschrijven. Het aantal plaatsen is immers beperkt.


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (22-09-2020 13:09:44)