Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

'Vrijwilligers hebben absolute meerwaarde in de zorgsector'

Instellingen zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra en andere organisaties die vallen onder het beleidsdomein Welzijn en Volksgezondheid moeten rekening houden met zowel de vrijwilligerswet als het decreet van de Vlaamse Raad. Vlaams Zorgambassadeur Lon Holtzer licht toe.

 

Vlaams Cultuurminister Sven Gatz maakt werk van een gecoördineerd vrijwilligersbeleid omdat de bescherming van de vrijwilligers nu te fragmentarisch is geregeld. In de loop van dit najaar komt er een voorstelnota voor de Vlaamse Regering. De Vrijwilligerswet, die op 1 augustus 2006 in werking trad, geeft een algemeen kader over zaken die op federaal niveau geregeld moeten worden. De wet heeft het vooral over de rechten en de plichten van de vrijwilligers in alle sectoren.

 

Lees meer ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (22-09-2020 13:41:25)