Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Doorbraak in behandeling darmschade bij ziekte van Crohn

Onderzoekers van het UZ Gent hebben een medicijn ontwikkeld en getest dat de vorming van littekenweefsel in de darmen effectief bestrijdt. Dat gebeurde onder leiding van prof. dr. Debby Laukens en prof. dr. Martine De Vos. Vooral voor patiënten met de ziekte van Crohn is dit een belangrijke doorbraak.

‘Patiënten met de ziekte van Crohn hebben vaak af te rekenen met littekenweefsel in de darmen, ook darmfibrose genoemd,' legt dr. Tom Holvoet, hoofdonderzoeker van de studie, uit. ‘Het gevolg is dat ze problemen krijgen met de stoelgang. Een operatie waarbij een deel van de aangetaste darm verwijderd wordt, is tot dusver de enige oplossing.’

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2020 16:00:51)