Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Vraag naar persoonlijke assistenten stijgt

Sinds op 1 januari het persoonlijk-assistentiebudget (PAB) plaats maakte voor het persoonsvolgend budget (PVB), kiezen meerderjarige personen met een beperking zelf waaraan ze hun zorgbudget besteden. Vaak kiezen budgethouders voor een persoonlijke assistent die hen helpt bij hun dagelijkse activiteiten. Naar geschikte kandidaten is steeds meer vraag.

Heel wat persoonlijke assistenten zijn vrijwilliger, maar via een uitzendorganisatie als t-interim kan het ook een volwaardige job zijn. De afdeling t-zorg zet persoonlijke assistenten in bij personen met een beperking.

"De vraag naar onze afdeling kwam er al in 2004, toen een budgethouder vroeg om hem te helpen een persoonlijke assistent te vinden", zeggen zorgcoördinator Ellen Cornelis en Davy Devos in het kantoor in Deinze. "Sindsdien werven we persoonlijke assistenten aan."

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2020 15:40:29)