Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

BelgiŽ trekt relatief weinig hoogopgeleide migranten aan

Er is vrij grote consensus onder arbeidsmarktexperten dat het aantrekken van hoogopgeleide migranten een belangrijke succesfactor is voor een goed werkende arbeidsmarkt. België scoort echter niet zo goed in het aantrekken van hooggeschoolde migranten.

Het aandeel hoogopgeleide migranten (ten opzichte van totale migrantenpopulatie) ligt niet alleen redelijk laag in vergelijking met heel wat OESO-landen, dit aandeel is in tegenstelling tot bijna alle OESO-landen ook niet gestegen tussen 2001 en 2011. Dat blijkt uit een internationaal vergelijkende studie die het Institute of Labor Economics in Berlijn maakte voor Randstad Holding. In welke mate dit nu echt problematisch is voor België, is echter niet zo duidelijk.

Het aandeel hoogopgeleide migranten bedraagt in België 24% (cijfers 2011). Hiermee scoort België eerder laag in vergelijking met heel wat OESO-landen. De hoogste aandelen vinden we in Canada (55%), Groot-Brittannië (48%), Australië (43%) en Ierland (39%). De Verenigde Staten komen uit op ‘slechts’ 30%. Opmerkelijk is dat, buiten Groot-Brittannië, de buurlanden van België het niet beter doen. Nederland en Frankrijk halen eveneens 24%, Duitsland komt zelfs niet verder dan 19%.

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (22-09-2020 13:12:11)