Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Kankeronderzoeker loopt van Leuven naar Compostella

"Kankeronderzoeker Johan Swinnen beloofde "iets zot" te doen als zijn zoon - die zelf kanker heeft - dit jaar nog bij hem zou zijn. Vandaag maakt hij die belofte waar en start hij aan een "looptochtje" van Leuven naar Santiago de Compostella: zo maar even 2.400 kilometer in 32 dagen.

"Het is een eerbetoon aan alle kankerpatiënten."
In 2011 werd bij Pieter een hersentumor vastgesteld. De prognose was slecht, de overlevingskansen klein. "Toen heb ik gezegd dat ik iets heel zot zou doen als Pieter vijf jaar later nog bij ons zou zijn", vertelt Swinnen in "De ochtend" op Radio 1.

Zes jaar later gaat het "behoorlijk goed" met Pieter en dus is het tijd om het "zotte plan" ook uit te voeren. De kankerprofessor vertrekt vanochtend om 10 uur in Leuven en zal in 32 dagen naar Santiago de Compostella lopen. "Het gaat gemiddeld om 80 kilometer per dag, wat gelijk staat aan twee marathons. Ik heb er mij behoorlijk op voorbereid, al was het toch een stuk minder dan wat ik hoopte te kunnen doen. Het was nog ontzettend druk."

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (21-09-2020 18:30:45)