Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Computer kan eenzame bejaarden opsporen

Het OCMW van Knokke-Heist gaat met een revolutionair computersysteem op zoek naar eenzame senioren. Een telefonist belt alleenstaande 65-plussers om te vragen hoe het gaat, en tegelijk luistert de computer mee. Die analyseert de woorden en het stemgeluid en geeft realtime aan of er eenzaamheid en isolement dreigt.

‘Op termijn kunnen familieleden dan via een app een verslag krijgen van hoe het gaat’, zegt ontwikkelaar Ingrid Walry. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

‘Tuurlijk, mijn kind. Met mij alles goed.’ Een bejaarde moeder, grootmoeder of overgrootmoeder kan het zo zeggen, en tegelijk kan ze het omgekeerde bedoelen. In Knokke-Heist experimenteren ze daarom voor het project Mi.Babbel met algoritmes en artificiële intelligentie om die verborgen of verzwegen eenzaamheid en isolement bij bejaarden op te sporen. Het OCMW heeft er vijftig alleenstaande 65-plussers gecontacteerd met de vraag of het bedrijf Sebeco hen op gezette tijdstippen mag contacteren. Elke week krijgen ze dan een telefoontje om te vragen hoe het gaat.

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (26-09-2020 01:05:07)