Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

En uitzendkracht op vier in zorgsector is 50-plus

Uitzendarbeid bestaat al meer dan 60 jaar in België. Minder bekend is dat er ook al enkele decennia sprake is van gespecialiseerde uitzendarbeid.

Zo viert Randstad Medical, de specialisatie van Randstad die mensen aan het werk zet in de zorgsector dit jaar zijn 25ste verjaardag. De afgelopen kwarteeuw gingen maar liefst 30.000 mensen via deze specialisatie aan de slag als verpleegkundige, zorgkundige, kinderverzorger of persoonlijk assistent. 

Profiel uitzendkracht in zorgsector wijkt sterk af van algemeen profiel
Het profiel van deze uitzendkrachten verschilt nogal wat van het profiel van de gemiddelde uitzendkracht. Zo is 43% van de zorguitzendkrachten ouder dan 40 en is bijna één op vier zelfs ouder dan 50 jaar. Daarmee ligt de gemiddelde leeftijd een stuk boven die van de uitzendkracht in het algemeen (11% van de totale uitzendpopulatie is 50-plusser, Federgon).  Bovendien is 80% van de zorguitzendkrachten vrouw, ten opzichte van 39% van het totaal aantal uitzendkrachten. Het grootste verschil zit echter bij het motief voor uitzendarbeid.

2 zorguitzendkrachten op 3 zijn immers bijverdieners die volgens hun eigen beschikbaarheden ingezet worden in flexibele pools om de continuïteit van de zorgverlening te garanderen in tal van zorginstellingen en ziekenhuizen. Ter vergelijking: in de totale uitzendpopulatie bedraagt het aandeel bijverdieners slechts 10%.

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (27-09-2020 22:07:34)