Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

'Rusthuis' in plaats van 'woonzorgcentrum'?

Heel wat mensen spreken nog steeds van een 'rusthuis' in plaats van 'woonzorgcentrum', hoewel die laatste gemeengoed is in een professionele context. 'Hoe komt dat?', vraagt taalkundige Frank D'hanis zich af.

De recente heisa over de behandeling van ouderen in bepaalde rusthuizen deed nog om een andere reden dan de inhoud van de artikels de wenkbrauwen van zorgverleners fronsen: in een professionele context wordt het woord 'rusthuis' niet meer gebruikt. Toch dook het woord in zowat elk persartikel op, en het is duidelijk dat het nog steeds gedragen wordt door een brede taalgemeenschap. Waarom spreken zorgverleners dan toch van een ROB of een WZC, en niet meer van een rusthuis?

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2020 16:54:21)