Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

1 op 3 zorgprofessionals reinigt smartphone dagelijks

Regelmatig handen wassen wordt ons van jongs af aan geleerd. Maar hoe proper zijn je handen eigenlijk nog nadat je een berichtje hebt getypt op je gsm?

Niet iedereen realiseert zich dat deze een broeinest van bacteriën zijn. In sommige branches is dit minder van belang dan in andere. Gelukkig blijkt dat de Belgische zorgprofessionals de hygiëne van hun smartphone hoog in het vaandel hebben staan.

3 op de 4 (73%) reinigt hun telefoon namelijk minimaal één keer per maand. Meer dan de helft (57%) doet dit wekelijks en 1 op 3 (30%) zelfs dagelijks. Dit blijkt uit onderzoek van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity, bekend van onder andere Tork, TENA, Lotus, Edet, Demak’Up, Tempo, Okay en Plenty. Het onderzoek werd in oktober uitgevoerd voor Global Handwashing Day met als doel mensen bewust te maken van het belang van goede handhygiëne.

Reiniging niet erg grondig

Ondanks dat professionals binnen de gezondheids- en welzijnszorg hun smartphone regelmatig reinigen, valt er op dit terrein nog wel enige winst te behalen. De meerderheid (59%) reinigt de gsm namelijk alleen als deze zichtbaar vuil is. Bovendien wordt in dat geval vaak alleen het scherm schoongemaakt (65%). Niet erg hygiënisch, wanneer je bedenkt dat het overgrote deel (79%) deze metgezel zelfs meeneemt naar het toilet.

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2020 16:55:43)