Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Explosieve groei in zorgsector: tot 4.000 extra vacatures

Het aantal vacatures voor verpleeg- en zorgkundigen is in de loop van dit jaar geëxplodeerd, en dat terwijl het ook de voorbije jaren al knelpuntberoepen waren. In totaal telde de VDAB de eerste tien maanden van 2017 al 9.000 vacatures voor (hoofd)verpleegkundigen en 5.000 voor zorgkundigen. In beide categorieën is dat dubbel zo veel als in 2015. In één jaar kwamen er 4.000 vacatures bij in de sector.

Volgens de VDAB zal de stijging zich vermoedelijk nog een tijd doorzetten. “De zorgsector is enorm aan het groeien, en er is dus een grote nood aan werknemers”, zegt woordvoerster Shaireen Aftab. “De verklaring is dubbel. Enerzijds is er de vergrijzing van de bevolking. Anderzijds zien we dat ook het personeel aan verjonging toe is. Veel babyboomers stromen uit, en die moeten worden vervangen.”

Vooral woon-zorgcentra hebben het moeilijk om voldoende mensen te vinden. Ze moeten het vaak afleggen tegen populairdere concurrenten als ziekenhuizen. Ook de Vlaamse Zorgambassadeur maakt zich daar zorgen over. Daarom lanceert ze een oproep: “We moeten jongeren tonen hoe mooi het is om voor ouderen te zorgen.”

Bron: www.nieuwsblad.be (door sdb)


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (13-06-2021 23:07:54)