Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Preventiecoaches verbeteren levenskwaliteit

Voorzieningen in zorg en welzijn zullen een beroep kunnen doen op ‘preventiecoaches’ om hun preventieve gezondheidsbeleid vorm te geven. Dit bevordert de kwaliteit van de zorg voor hun cliënten.

Het concept van deze preventiecoaches krijgt eerst vorm in woonzorgcentra en andere ouderenvoorzieningen. Zij zullen de voorzieningen begeleiding en advies geven bij het preventief werken aan de mondgezondheid, valrisico’s, ondervoeding en gebruik van psychofarmaca bij hun bewoners. De Vlaamse Regering maakt 3.785.000 euro vrij voor een brede uitrol van het concept vanaf 2018.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “Met dit project kunnen onze woonzorgcentra een expert in huis halen die hen kan helpen om aan de gezondheid van hun bewoners te werken. Deze preventiecoaches worden opgeleid door verschillende expertiseorganisaties waardoor ze met kennis van zaken aan de bewoners van de voorzieningen praktische tips voor een betere gezondheid kunnen geven.”

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (26-09-2020 01:17:57)