Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Nieuwe jas voor technoloog medische beeldvorming

Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, heeft de wetgeving voor het paramedisch beroep ‘technoloog medische beeldvorming’ gemoderniseerd. Daarmee speelt ze in op de technologische evoluties binnen de sector. Het vorige koninklijk besluit was meer dan 20 jaar oud.

De technoloog medische beeldvorming (TMB) vormt de schakel tussen de patiënt en de technologie. In opdracht van de arts maakt hij of zij medische beelden van hoge kwaliteit, met oog voor de noden van de patiënt en voor stralingsbescherming. Op basis van die beelden stelt de arts vervolgens een diagnose. Op dit moment zijn er 2.869 erkende technologen medische beeldvorming aan de slag in ons land.

Minister De Block: “De wetgeving voor technologen medische beeldvorming is al 20 jaar dezelfde, maar de technologie stond in die tijd allesbehalve stil. Met dit nieuwe KB moderniseren we het wetgevend kader, anticiperen we op toekomstige ontwikkelingen, en vooral: versterken we de functionele autonomie van dit belangrijke paramedische beroep. Technologen medische beeldvorming krijgen meer duidelijkheid over de handelingen die ze mogen stellen, en dankzij de geüpdatete voorwaarden krijgen patiënten de garantie op de best mogelijke begeleiding.”

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (28-09-2020 00:10:28)