Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Medische gegevens voortaan ook via smartphone op te vragen

Eenvoudig en veilig als arts of patiënt medische resultaten en gegevens raadplegen, kan voortaan mobiel – via een smartphone of tablet. De nieuwe app van het Collaboratief Zorgplatform (CoZo) biedt voor het eerst in België die mogelijkheid. Dit is een nieuwe stap om patiënten eenvoudig meer inzage te geven in hun eigen medische dossier.

Mobiel, eenvoudig en veilig

Via CoZo kunnen patiënten, zorgverleners en zorginstellingen medische gegevens en informatie uitwisselen, maar tot voor kort kon dat enkel via een pc. "Mobiel werken en surfen, worden de norm. Dankzij onze app kunnen patiënten en zorgverleners – dikwijls onderweg – nu ook via hun smartphone of tablet hun dossiers inkijken", aldus ir. Christiaan Polet, CIO van het UZ Gent en gedelegeerd bestuurder van vzw CoZo Vlaanderen.

Een eenvoudige, maar veilige registratie- en inlogprocedure was een topprioriteit bij de ontwikkeling. "Je kan de CoZo-app vergelijken met de app van een bank. Gemakkelijk en toegankelijk, maar streng beveiligd. De app werd samen met ICT-experts van Realdolmen ontwikkeld en afgestemd met eHealth." De app is beschikbaar via de Google en Apple Store.

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2020 17:49:43)