Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

Nieuw netwerk tussen AZ Nikolaas, AZ Lokeren en UZ Gent

Koen Michiels is gedelegeerd bestuurder van het AZ Nikolaas en AZ Lokeren. De samenwerking ging begin 2016 van start. Beide ziekenhuizen zullen ook een overeenkomst met UZ Gent sluiten. Om dit proces te begeleiden, opteerde Koen Michiels ervoor toch niet de stap naar ZNA te zetten.

 

U startte het jaar met het uittekenen van een nieuw netwerk. Eerst kwam AZ Lokeren er bij, daarna UZ Gent. Wat is het opzet?

 

“De eerste samenwerkingsinitiatieven met AZ Lokeren bestonden al enkele jaren en mondden uit in een overeenkomst tot samenwerking. Ik wil graag benadrukken dat het om een andere constructie gaat dan wat bij de fusie van AZ Nikolaas gebeurde, toen verschillende ziekenhuizen uit de regio onder één fusie-VZW wilden werken. AZ Nikolaas en AZ Lokeren blijven aparte ziekenhuizen met elk een eigenheid, een aparte structuur, een aparte boekhouding. Het opzet is vooral om heel veel kruisverbanden te maken. Ook UZ Gent zal een belangrijke partner worden. Samen sluiten we daartoe een netwerkovereenkomst. Dit is belangrijk, want de zorgregio bestaat uit meer dan 300.000 inwoners. Het is onze ambitie om naar een echelonnering of typologie van ziekenhuizen te gaan.”

 

Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (27-09-2020 23:00:47)