Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

"De zorg staat voor hartelijkheid Ún deskundigheid"

Eind 2010, goed zeven jaar geleden, ging Lon Holtzer aan de slag als Vlaams Zorgambassadeur. Wij peilden naar haar visie op de zorgarbeidsmarkt van vandaag én morgen. Die staat immers voor flinke uitdagingen. Zo studeren er bijvoorbeeld in 2019 geen bachelorverpleegkundigen af, door de verlenging van de opleiding van 3 naar 4 jaar, om maar één uitdaging te noemen. Zij is dus alleszins nog steeds 100% gemotiveerd om haar ambassadeurschap verder te zetten.

Mevrouw Holtzer, wat zou u jongeren die twijfelen over een carrière in de zorg vertellen?

"Ik zou hen zeggen zich allereerst goed te informeren. Nog te veel jongeren hebben vandaag een fout beeld van de zorg. Een beetje een clichébeeld. Wassen, verzorgen, tillen, omdraaien, ... Dat is de basiszorg, de fysieke zorg die er natuurlijk gewoon bijhoort. Dat ga ik niet ontkennen. Maar daarboven zit een grote bovenlaag van deskundigheid en specialisatie. En het is net die bovenlaag die een hele brede waaier aan zelfontwikkelingsdoelen en doorgroeimogelijkheden biedt. Zorgverlener, waar ligt je hart? In het OK, op de pediatrie, in de thuiszorg, in de geestelijke gezondheidszorg, ..."

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (26-09-2020 01:23:17)