Dus jij zoekt een job?

Meld je aan bij JobAlert en ontvang automatisch de meest geschikte jobs!

Maak je JobAlert aan

De zorg van vandaag en morgen is een gedeeld verhaal

UZ Brussel blikt terug naar 2017 en rapporteert over de ZORG in 2030

Als we écht iets belangrijks willen bereiken voor de zorg van de toekomst, dan moeten we het samen doen. Want de zorg van de toekomst is een gedeeld verhaal. Via www.eengedeeldverhaal.be stelt het UZ Brussel naast de visie van 40 getuigen over de zorg van vandaag en morgen ook de eindconclusies voor van de maatschappelijke dialoog ZORG2030 met een vooruitblik naar de gezondheidszorg van overmorgen. 

De patiënt holistisch benaderen
De gezondheidszorg is een verhaal van mensen, voor mensen. Daarom stelt het UZ Brussel in zijn jaarverslag op www.samenkrachtig.be 40 krachtige, korte filmische getuigenissen voor omdat het universitair ziekenhuis in 2017 40 jaar bestond. Ze vormen één groot verhaal én een thermometer van de samenleving. Zo stelde het UZ Brussel vorig jaar een toename van de verbale agressie vanwege patiënten vast en opnieuw meer patiënten die een afbetalingsplan voor hun ziekenhuisfactuur vroegen. Vooral voor alleenstaande ouders (en alleenstaande moeders in het bijzonder) wegen de facturen zwaar door. Het afstemmen van de ziekenhuiszorg op de thuiszorg blijk ook een uitdaging te zijn. Het maakt de rol van de sociale werkers nog belangrijker. Het onderstreept ook de nood om de patiënt steeds holistisch te benaderen.

> Lees verder ...


En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (25-09-2020 23:36:16)