VZW KMSI, De Hoge Heide

KMSI vzw heeft 2 woonzorgcentra in de Kempen onder haar vleugels


Wat beide woonzorgcentra gemeen hebben, is een passie voor warme zorg. Zowel woonzorgcentrum De Hoge Heide in Arendonk als woonzorgcentrum De Winde in Veerle - Laakdal leggen zich toe op de begeleiding van zwaar zorgbehoevende ouderen. Wij bieden thuiszorgdiensten, betrokken bij ouderenzorg in onze regio, graag onze ondersteuning aan.


Woonzorgcentrum De Hoge Heide

De Hoge Heide is een erkend woonzorgcentrum, dat woongelegenheid biedt aan 110 zorgbehoevende ouderen.

Naam Woonzorgcentrum De Hoge Heide
Adres De Lusthoven 55 - 2370 Arendonk
Postadres De Lusthoven 55 - 2370  Arendonk
Telefoon 014 63 97 30
E mail info@dehogeheide.be
Website www.dehogeheide.be


Wonen en leven worden ondersteund door een model van functiedifferentiatie.

Wonen, therapie en gespecialiseerde zorg zijn pijlers waarop we onze organisatie bouwen. Onze voornaamste focus moet liggen op het wonen, op de huiselijkheid.

Zorgkundigen zullen samen met de animatoren stilaan evolueren naar woonbegeleiders. Een belangrijke factor om dit te laten slagen is de uitbouw van een centraal verpleegteam die onze woon en leefomgevingen zal faciliteren in de meest ruime zin van het woord.

De “Living”

De “Living” het is een feit binnen De Hoge Heide, het vroegere bureau van de directeur is ondertussen volledig omgetoverd tot een warme, gezellige, func-tionele ruimte waar iedereen welkom is.

Binnen de Living willen we een atelierwerking beogen maar wat betekent dit nu voor De Hoge Heide? Wat betekent een atelierwerking binnen een resi-dentiële setting in de ouderenzorg?

Onze therapeuten zullen aan de hand van een weekprogramma doelgerichte activiteiten aanbieden onder de noemer van therapie, revalidatie, belevingsgericht werken, participatie, …. Samen met de bewoners gaan ze op zoek naar kleine of grotere projecten die we binnen De Hoge Heide kunnen realiseren.

Bewoners kunnen een zinvolle bijdrage leveren in ons huis. Momenteel zijn onze therapeuten op zoek naar deze invulling. Verschillende experimenten vinden reeds plaats in de Living. Er is reeds gestart om gezellig samen te tafelen met verschillende bewoners.
De aanwezigheid van het naaimachine maakt onze Living tot een echt naaiatelier. Op woensdagnamiddag wordt de Living omgebouwd tot ons eigen bakatelier.

De Living is een plaats van ontmoeting waar de aanwezigheid van een therapeut belangrijk is. Therapeuten zullen ondersteund worden door onze animatoren en vrijwilligers om zo de continuïteit te verzekeren.

Zorgkundigen en verpleegkundigen worden uitgenodigd om te komen participeren tijdens activiteiten of therapieën.

Lees hier meer over onsLees meer over Arendonk, VZW KMSI, De Hoge Heide

Gegevens organisatie

Naam
VZW KMSI, De Hoge Heide
Adres
De Lusthoven 55
2370 Arendonk
Postadres
De Lusthoven 55
2370 Arendonk
Telefoon
014 63 97 30
Fax
014 67 28 43

Actuele vacatures

Geen vacatures gevonden

logo
En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (26-06-2019 03:48:46)