AZ Diest

Wij zetten patiŽnt en familie centraal


Van bevallingen tot geriatrische behandelingen, van een eenvoudige consultatie tot hoogtechnologische MRI scans, van een opname van een paar uur tot een verblijf van weken: het algemeen ziekenhuis Diest verwelkomt patiënten uit de wijde omgeving voor een waaier aan kwaliteitsvolle zorgen. In AZ Diest bieden we toegankelijke en veilige zorg op een patiëntvriendelijke manier, dankzij continue verbetering, respect voor iedereen, en samenwerking in en voor de regio. 


Het verhaal van het AZ Diest is er een van constante vernieuwing en doorgedreven investeringen in efficiënte patiëntenzorg. Bovendien werken wij zowel voor klinische biologie en oncologie, als voor verschillende therapieën zoals gastric bypasses en vruchtbaarheidsbehandelingen, nauw samen met de collega's van het UZ Leuven.  Onze afdeling medische beeldvorming met haar hypermoderne apparatuur, volledige digitale beeldverwerking en compleet aanbod, is een van de modernste van Vlaanderen.


In AZ Diest zetten wij de patiënt en hun familie centraal in plaats van administratieve formaliteiten.  We verwelkomen elke patiënt en bezoeker met oprechte interesse en hoffelijkheid.  Onze unieke ligging op het kruispunt van Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen draagt bij tot een cultuur van open communicatie en respect voor iedereen.  Onze artsen zijn vlot toegankelijk en doen er alles aan om onze patiënten professioneel en tijdig te helpen. Wij willen dan ook het ziekenhuis zijn waar mensen in de regio hun zorg  voor gezondheid aan toevertrouwen. 


Continue verbetering
Om patiëntveiligheid en kwalitatieve zorg te garanderen, hechten wij veel belang aan continue verbetering.  Kwaliteitsborden op onze afdelingen zorgen ervoor dat onze kwaliteitsdoelstellingen door iedereen gekend zijn en worden opgevolgd.   We steunen iedere medewerker om initiatief te nemen en zelf verbeterpunten aan te brengen, en organiseren interne opleidingen en campagnes om verbeteracties te promoten bij onze medewerkers, zoals een campagne rond handhygiëne, identificatie van patiënten, correct medicatieproces,…


Alles wat we doen, van onze sterke samenwerking met UZ Leuven, over het moderniseren van onze afdelingen en infrastructuur, tot onze deelname aan de kwaliteitsmetingen van het Vlaams Indicatoren Platform VIP2, is bedoeld om te komen tot een excellent, allesomvattend zorgaanbod dat een meerwaarde is voor onze patiënten en medewerkers.  We zijn dan ook heel trots op het behalen van ons 1ste internationale JCI kwaliteitslabel in januari 2018.


Het vrijwilligerswerk in AZ Diest wordt ondersteund door organisatie Present Caritas Vrijwilligerswerk. De inzet van vrijwilligers kan de nood van patiënten aan persoonlijk contact helpen opvangen en draagt bij tot een warm en menselijk klimaat in ons ziekenhuis.  


Daarnaast werken wij ook samen met vzw MediClowns: hun clowns bezoeken kinderen die medische zorg nodig hebben en brengen een lach, afleiding en plezier bij onze jongste patiënten.


De juiste mensen op de juiste plaats

Onze visie omzetten in realiteit vereist een adequate inzet van medewerkers: “de juiste mensen op de juiste plaats”. Voor ons betekent dat heel concreet dat wij onze medewerkers zorgvuldig selecteren, opleiden, continu opvolgen, evalueren en bijsturen waar nodig en dit met respect voor ieders individuele persoonlijkheid. 

Als medewerker krijg je bij AZ Diest dan ook heel wat mogelijkheden voor ontplooiing van je kennis en vaardigheden door een brede waaier aan interne en externe vormingsprogramma’s.  De steun van collega’s met een grote deskundigheid en ervaring in verschillende domeinen en de continue aandacht voor teamgeest garandeert in AZ Diest een aangename werksfeer voor de medewerkers en kwaliteitsvolle zorg voor de patiënten. 


Wil jij graag meewerken aan ons zorgproject?

Mail naar werkenbijazdiest@azdiest.be of bezoek ons op www.azdiest.be

Algemeen Ziekenhuis DiestStatiestraat 65 – 3290 Diest – t 013 35 40 11

Lees hier meer over onsLees meer over Diest, AZ Diest

Gegevens organisatie

Naam
AZ Diest
Adres
Statiestraat 65
3290 Diest
Postadres
Statiestraat 65
3290 Diest
Telefoon
013 35 40 11
Fax
013 31 34 53
Website
www.azdiest.be

Actuele vacatures

Verpleegkundige Intensieve Zorgen (m/v)

Diest, AZ Diest in Diest

Verpleegkundige Spoedgevallen (m/v)

Diest, AZ Diest in Diest

Logistiek Medewerker Materniteit (m/v)

Diest, AZ Diest in Diest

Verpleegkundige spoedgevallen (m/v)

Diest, AZ Diest in Diest
logo
En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (21-10-2021 16:26:30)