Revalidatieziekenhuis RevArte

Wij zorgen voor jou, jij zorgt voor hen


Maatschappij van Kristelijke Liefdadigheid (MKL) is een vzw waar een 600-tal medewerkers elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. MKL heeft 3 vestigingen; m.n. het Revalidatieziekenhuis RevArte te Edegem, de Zorgcampus Hof ter Schelde te Antwerpen Linkeroever en het Woonzorgcentrum Hof ten Dorpe in Wommelgem. Drie vestigingen waar belang wordt gehecht aan het welzijn van alle medewerkers, waar constant wordt getracht een klimaat te scheppen waarin het aangenaam werken en leren is en waarin de persoonlijke ontplooiing van iedereen zoveel mogelijk kansen krijgt. 


RevArte is een gerenommeerd en het grootste revalidatieziekenhuis in België. Revarte richt zich op de revalidatie van recent verworven fysieke en/of cognitieve stoornissen via een tijdelijke hospitalisatie of op ambulante basis. Voor elke revalidant streven wij naar het bereiken van een zo groot moglijke functionele zelfredzaamheid en een zo optimaal mogelijke sociale en professionele integratie.

Onze woonzorgcentra Hof ten Dorpe en Hof ter Schelde bieden een uitgebreide waaier aan diensten zoals een rusthuis met therapeutische begeleiding, kortverblijf en dagverzorging. Zij bieden hulp in een vertrouwde omgeving aan bejaarden met lichamelijke en/of sociale zorgbehoefte en dementieel syndroom. Ook ons flexibel aanbodcentrum voor meerderjarigen (FAM-VAPH) in de zorgcampus Hof ter Schelde heeft ondertussen een plaats in ons succesverhaal verdiend.

De kracht achter dit succesverhaal zijn onze gedreven medewerkers, onze deskundig gevormde professionals die elke dag weer het beste van zichzelf geven en onze waarden integriteit, verantwoordelijkheid, vriendelijkheid, waardering en samenwerken uitstralen. Ook jij kan deel uitmaken van dit professionele team dat dagdagelijks oog heeft voor veilige, betrouwbare en professionele zorg.


Het aanbod van Zorgcampus Hof ter Schelde


De Zorgcampus Hof ter Schelde is onlangs in een splinternieuw jasje gestoken (in gebruikname sedert april 2017). Een ultramoderne omgeving aangepast aan de zorgbehoevenden met een werkklimaat en een omgeving waar het fijn is om te vertoeven en te werken. Het zorgaanbod wordt maximaal afgestemd op hetgeen de zorgvrager nodig heeft.

Deze zorgcampus biedt een brede waaier van diensten en zorgvormen aan verschillende doelgroepen. In de eerste instantie richt de zorgcampus zich tot oudere personen (> 65 jaar) die ondersteuning en zorg nodig hebben. Daarnaast is er een afdeling voor meerderjarigen met een niet aangeboren hersenletsel of multiple sclerose. Bovendien is deze zorgcampus een unieke, open campus waarbij er een heleboel zorgdiensten worden aangeboden naar de buurtbewoners van Linkeroever zoals ambulante kinesitherapie, polikliniek & low care dialyse GZA, huisartsenpraktijk en verpleegkundig consultatie & diabeteseducatie en standplaats 100 (ACA).

Voor de 65-plussers wordt een thuis aangeboden waar bewoners een aangenaam woonklimaat aantreffen, waar respect en aandacht voor privacy heerst en waar bestaande relaties kunnen onderhouden en nieuwe sociale relaties kunnen ontwikkeld worden. Het biedt woongelegenheid aan 145 zorgbehoevende 65-plussers, een kortverblijf waar 10 personen met een fysische en/of psychische beperking gedurende dag en/of nacht gedurende een korte periode kunnen verblijven.

Daarnaast is er voor de doelgroep van 65-plussers ook een dagverzorgingscentrum (15 personen) voorzien voor personen met een lichamelijke en/of psychische beperking waarbij aandacht wordt gegeven aan Activiteiten van het Dagelijkse Leven en waar een team dagdagelijks klaarstaat om leuke activiteiten aan te bieden.

Op het vlak van therapieën is er een intense samenwerking met het revalidatieziekenhuis RevArte. Een team van professionals staat klaar voor de kinesitherapie, ergotherapie, logopedie en psychologie.

Het aanbod van Woonzorgcentrum Hof ten Dorpe

Het Woonzorgcentrum Hof ten Dorpe biedt woongelegenheid en zorg- en dienstverlening aan 100 zorgbehoevende bewoners. De twee verdiepingen zijn elk opgesplitst in twee leefgroepen: “het Beukenhof” en “het Binnenhof”. In het Binnenhof wonen bejaarden waarbij een dementieprobleem werd vastgesteld.

Het kortverblijf in Hof ten Dorpe biedt de mogelijkheid aan bejaarden om gedurende een bepaalde periode in het woonzorgcentrum te verblijven (5 plaatsen zijn voorzien). Op die manier kan het gezien worden als een time-out of adempauze voor de mantelzorger, die instaat voor de dagelijkse verzorging van de zorgbehoevende of biedt het plaats aan diegenen die nood hebben aan een langere herstelperiode na een ziekenhuisopname.

Het woonzorgcentrum biedt tevens begeleiding aan zorgbehoevenden binnen het dagverzorgingscentrum Rummenshof. We richten ons tot senioren met mentale en/of fysieke problemen of bezoekers die nood hebben aan sociaal contact.

Multidisciplinaire werking in MKL

Multidisciplinair werken dragen wij bij MKL hoog in het vaandel. Dit betekent zeggen dat meerdere disciplines zich organiseren in team. Het behandelend team bestaat uit een groep van:

 • artsen internist-geriaters en artsen-specialisten in de fysische genees-kunde en de revalidatiegeneeskunde voor de revalidatie
 • neuropsychologen
 • klinische psychologen
 • een verpleegkundig- en zorgkundig team
 • kinesitherapeuten
 • sport-en bewegingstherapeuten
 • ergotherapeuten
 • orthopedagogen
 • logopedisten
 • apothekers
 • sociaal verpleegkundigen en maatschappelijk assistenten
 • diëtisten
 • pastorale medewerkers
 • activiteitenbegeleiding/animatie

 

 

Lees hier meer over onsLees meer over Edegem, Revalidatieziekenhuis RevArte

Gegevens organisatie

Naam
Revalidatieziekenhuis RevArte
Adres
Drie Eikenstraat 659
2650 Edegem
Postadres
Drie Eikenstraat 659
2650 Edegem
Telefoon
03 210 60 60
Website
www.revarte.be

Actuele vacatures

Verpleegkundige Mobiele Equipe (m/v)

Edegem, Revalidatieziekenhuis RevArte in Edegem

Verpleegkundige 80% (m/v)

Edegem, Revalidatieziekenhuis RevArte in Edegem

Hoofdverpleegkundige (m/v)

Edegem, Revalidatieziekenhuis RevArte in Edegem

Medewerker Technische Dienst (m/v)

Edegem, Revalidatieziekenhuis RevArte in Edegem

Verpleegkundige 50% (m/v)

Edegem, Revalidatieziekenhuis RevArte in Edegem
logo
En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (19-02-2018 16:43:27)