Nationaal Multiple Sclerose Centrum (NMSC)

Troeven van het NMSC


Het Nationaal Multiple Sclerose Centrum (NMSC) is al meer dan 50 jaar een vaste waarde in België als categoraal ziekenhuis dat gespecialiseerd is in de behandeling van en zorg voor personen met MS of aanverwante aandoeningen. Het NMSC is daarenboven het énige revalidatiecentrum in België dat zich exclusief richt op MS als meest voorkomende chronische neurologische aandoening. De missie van het NMSC is het bieden van integrale, veilige, topklinische en geïntegreerde zorgtrajecten op maat van de patiënt. Een team van gespecialiseerde artsen en 300 gedreven medewerkers brengt dit dagelijks in de praktijk.


Multidisciplinair

MS is een zeer complexe chronische aandoening waarvan het verloop niet alleen heterogeen, maar tevens onvoorspelbaar is. Een standaardbehandeling voor personen met MS bestaat bijgevolg niet. Om die reden staat een multidisciplinaire benadering in het NMSC voorop. Dit betekent dat onze professionals uit verschillende vakgebieden elk met hun eigen bril naar de persoon met MS kijken om nadien samen tot een behandeling op maat van de patiënt te komen. Dit multidisciplinair team bestaat in het NMSC uit neurologen, fysische geneesheren, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, psychologen, logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten en medewerkers van de sociale dienst.

Sinds februari 2015 beschikt het NMSC over een nieuw zorgprogramma: het Transmuraal Multiple Sclerose Team (TMST) dat tot doel heeft om personen met MS longitudinaal te begeleiden op medisch, paramedisch, psychologisch en sociaal vlak. Centraal in dit nieuwe programma staat de ‘ambulante multidisciplinaire screeningsraadpleging’ waar de patiënt terecht kan met allerlei ‘vragen over’ en ‘problemen door’ MS. Na de team-analyse kan een gericht ambulant zorgprogramma op maat worden aangeboden waardoor de patiënt doorheen de tijd multidisciplinair kan opgevolgd worden. De ambulante zorgprogramma’s omvatten onder meer thema’s zoals mobiliteit en sport, urinaire en fecale incontinentie en seksualiteit, behoud van werk en energiemanagement en organisatie van de thuiszorg.


Wetenschappelijk onderzoek


Naast het feit dat MS op zich een zeer complexe aandoening is, merken we de laatste jaren tevens een duidelijke evolutie in de patiëntenpopulatie én de noden van de patiënt. Dit kan deels verklaard worden door de stijging van de levensverwachting van personen met MS en deels door de snellere diagnosestelling van MS. Het belang van klinisch wetenschappelijk onderzoek kan dan ook niet genoeg benadrukt worden. De oorzaak van MS wordt gezocht in een interactie tussen genetische en omgevingsfactoren. In 2016 vervult het NMSC al 20 jaar lang een voortrekkersrol in de strijd tegen MS door haar actieve deelname aan klinisch wetenschappelijk onderzoek. Op die manier hopen wij vooruitgang te boeken in de behandeling van iedere patiënt.


Het NMSC heeft je heel wat te bieden !


Voor een uitdagende job in een multidisciplinaire en gespecialiseerde context, ben je in het Nationaal
Multiple Sclerose Centrum (NMSC) op de juist plaats. Ons centrum staat garant voor integrale, veilige,
topklinische en geïntegreerde zorgtrajecten. Patiënten kunnen rekenen op een uitstekende zorgverlening op
maat, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke kennis en multidisciplinair overleg.


Verloning en voordelen

In het NMSC kan je rekenen op werkzekerheid, overname van relevante anciënniteit, een competitieve verloning met verschillende premies zoals een eindejaarspremie en attractiviteitspremie en extralegale voordelen zoals een gratis hospitalisatieverzekering en fietsvergoeding.

Als voltijdse medewerker heb je naast je 20 dagen wettelijk verlof en 10 wettelijke feestdagen, ook nog recht op 4 bijkomende CAO-dagen en afhankelijk van je arbeidsregime, op 6 of 12 arbeidsduurverminderingsdagen. Bovendien krijg je per schijf van 3 jaar anciënniteit een extra vakantiedag. Voor medewerkers vanaf 45 jaar zijn er specifieke regelingen voor bijkomende vakantiedagen.

Onze medewerkers kunnen tevens genieten van een waaier aan extra voordelen :
• Een positieve, motiverende werksfeer met aandacht voor een optimale verdeling werk-privé
• Een mooie, groene omgeving
• Een gratis griepvaccin
• Een bedrijfsrestaurant met ruime keuze uit broodjes, salades of warme maaltijden aan zeer competitieve prijzen
• Mogelijkheid om deel te nemen aan sportactiviteiten georganiseerd door onze ervaringsdeskundigen


Opleiding en loopbaan

Als nieuwe medewerker doorloop je een opleidingstraject, waarin we je de nodige informatie geven over je dienst en functie zodat je zo snel mogelijk kan meedraaien op het niveau van je collega’s. De mogelijkheid om opleidingen te volgen, beperkt zich echter niet tot het begin van je loopbaan. In het NMSC kan je deelnemen aan algemene opleidingsinitiatieven : een initiatie mindfulness, een opleiding over het efficiënt gebruik van outlook en taalopleidingen zijn slechts enkele voorbeelden die vandaag op de opleidingskalender staan. Daarnaast kan je ook zelf suggesties doen voor deelname aan een opleiding of congres.


Interesse?

Aarzel niet en bezorg ons vandaag nog je sollicitatiebrief met motivatie en up to date CV via e-mail naar
personeelsdienst@mscenter.be of per post naar Nationaal Multiple Sclerose Centrum, t.a.v. Personeelsdienst,
Vanheylenstraat 16, 1820 Melsbroek.

Lees hier meer over onsLees meer over Melsbroek, Nationaal Multiple Sclerose Centrum (NMSC)

Gegevens organisatie

Naam
Nationaal Multiple Sclerose Centrum (NMSC)
Adres
Vanheylenstraat 16
1820 Melsbroek
Postadres
Vanheylenstraat 16
1820 Melsbroek
Telefoon
02 597 88 07
Fax
02 597 80 01
Website
www.ms-centrum.be

Actuele vacatures

Geen vacatures gevonden

logo
En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (16-10-2021 02:16:59)