Senior Assist

Elke dag uitdagend, elke dag groeien


Senior Assist staat voor een kwalitatieve zorg voor alle zorgbehoevenden ouder dan 65 jaar. In de 37 woonzorgcentra en 300 assistentiewoningen in België werken zorgkundigen, verpleegkundigen en andere ambitieuze medewerkers samen om de beste zorg te bieden. Hun passie, toewijding en expertise maakt van Senior Assist de referentie in de zorg. Resultaat: een nieuwe thuis, waar de bewoners zorgeloos zichzelf kunnen zijn. Kijk gerust mee achter de schermen van de Senior Assistfamilie.


Werken als verpleegkundige bij Senior Assist

elke dag uitdagend, elke dag groeien

Als verpleegkundige kies je best voor een interessante setting waarin je elke dag groeit.
We spraken Lindsay Meulemans en Veronique Bogaert, beide verpleegkundige bij het Senior Assist-woonzorgcentrum De Mouterij in Aalst. Zij geven ons een inkijk in wat ze juist doen, wat hun drijfveren zijn en waarom ze voor Senior Assist als werkgever kiezen.

“Mijn grootste drijfveren zijn de flexibiliteit en het contact met de mensen”, aldus Veronique.
“Ik werk hier sinds januari dit jaar. Daarvoor werkte ik in de bank- en verzekeringswereld. Die kantoorjob – letterlijk van 8 tot 5 – was niet meer mijn ding. Ik wou echt met mensen bezig zijn, en voldoening halen uit mijn werk. Ik heb dan 3 jaar de opleiding verpleegkunde in dagonderwijs gevolgd. En zo ben ik uiteindelijk hier beland.”

Elke dag anders

Dat werken als verpleegkundige in een WZC veel variatie inhoudt, weet Lindsay als geen ander: “Ik werk hier sinds september 2015, en ik heb me nog geen enkele dag verveeld. Dat kan ook niet anders, want we staan in voor zo’n 90 zorgbehoevende ouderen met een team van 10 verpleegkundigen. We doen vele zaken, zoals wondzorg en bloedafnames, medicatie en inspuitingen, en de contacten met de dokters. Gelukkig is er ook een groot team zorgkundigen die de bewoners wassen en verzorgen.”

“Die variatie betekent niet dat we geen structuur in onze dag brengen”, vult Veronique aan. “Of we nu de vroeg- of de laatdienst doen, elke shift begint met een briefing samen met de vorige shift. Daarna beginnen we aan onze medicatieronde, en doen we inspuitingen en staalafnames waar nodig. We volgen de bewonersdossiers op en nemen contact op met de dokter wanneer iemand ziek is. Alle verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor alle bewoners. Iedereen helpt elkaar, zonder dat er echt een verdeling moet worden gemaakt. En dat geeft dan weer aan dat de werksfeer hier echt goed zit.”

Alle verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor alle bewoners. Iedereen helpt elkaar, zonder dat er echt een verdeling moet worden gemaakt.


De uitdagingen maken het interessant

“Elke minuut van de dag zijn we met mensen bezig”, weet Veronique. “Juist dat vind ik heel verrijkend. En het is leuk om te zien dat onze bewoners echt dankbaar zijn voor wat we voor hen doen. Wanneer iemand een ziekte doorkomt, en beter wordt. Wanneer iemand terug een beetje plezier heeft in het leven, en oprecht blij is om je te zien. Daar doen we het voor.”


“Uiteraard wordt er wel wat flexibiliteit gevraagd van ons”, vertelt Lindsay. “Maar dat is een kwestie van geven en nemen. Zo kunnen we bijvoorbeeld op voorhand aangeven wanneer we vakantie willen nemen of een bepaalde shift wel of niet willen doen. Zo krijgen wij ook die flexibiliteit terug. Bovendien kunnen we ons privéleven afstemmen op onze shiften: als we de late shift hebben, hebben we in de voormiddag tijd om naar de supermarkt te gaan.”


“We krijgen heel wat verantwoordelijkheden, en echt vertrouwen”, aldus Veronique. “Dat is uniek. Je krijgt niet overal de vrijheid die wij krijgen. Wanneer je zelfstandig werkt en verantwoordelijkheidszin hebt, werk je hier met plezier.”

Ondersteuning om te groeien

“We krijgen enorm veel kansen om bijscholingen te volgen”, zegt Lindsay enthousiast. “Het gaat wel uit van jezelf, en je eigen ambities. Als je echt wil, leer je hier veel bij. Ik heb de ambitie om te gaan voor referentieverpleegkundige ‘pijn’, om zo de bewoners met acute of chronische pijn optimaal te ondersteunen. Dankzij Senior Assist mag ik er nu ook een bijscholing voor volgen.”

Veronique heeft andere ambities: “Ik ben aan een kaderopleiding bezig, met als doel om op termijn hoofdverpleegkundige te worden. Ik ben nu aan het eerste van twee jaren bezig, met de bedoeling om hier een concrete vacature in te vullen.”

Hoe dan ook, de bewoner staat centraal in het groeiproces van alle verpleegkundigen. “Ons doel is om de bewoners zo optimaal mogelijk te ondersteunen”, weet Lindsay. “Daarom hebben we ook enkele werkgroepen. Waaronder bijvoorbeeld het palliatieve support team, waarmee we mensen die palliatief zijn begeleiden, en op vraag aan vroegtijdige zorgplanning doen. Hoe vroeger we met de bewoners in gesprek gaan, hoe beter.”


Collega’s maken het verschil

“De sfeer is hier echt goed, iedereen komt hier graag werken”, vertelt Veronique. “Ook met de zorgkundigen is er veel collegialiteit. Iedereen helpt elkaar spontaan. En tijdens onze vergaderingen luchten we ons hart en bespreken we ideeën om concrete dingen te verbeteren. Die openheid – en het feit dat er naar je ideeën geluisterd wordt – doet echt wel deugd.”

“We bouwen natuurlijk ook wel een band op met de bewoners”, aldus Lindsay. “Als er een sterfgeval is, raakt dat ons natuurlijk wel. We kunnen er gelukkig wel met elkaar over praten.”

Gezocht: verpleegkundige (m/v)

“Ja, we zijn dringend op zoek naar versterking van ons team”, weet Veronique. “Uiteraard is het een kans voor verpleegkundigen. We zijn hier één grote familie, in een jong bedrijf in volle groei. Je hebt hier veel eigen inbreng, kunt veel veranderen en hebt veel kansen om te groeien.”

“We zijn een vrij jong en enthousiast team, en dat is wel fijn”, zeg Lindsay. “Je moet ook in een team kunnen werken, en een open, communicatieve persoonlijkheid hebben. En je hebt best ook interesse in de variatie van ziektebeelden die je kunt tegenkomen bij oudere mensen. En bovenal: veel goesting om ervoor te gaan.”


Heb jij goesting om ervoor te gaan?

Bekijk de vacature op www.demouterij-aalst.be of op carejobs.be/senior-assist

Lees hier meer over onsLees meer over Senior Assist

Gegevens organisatie

Naam
Senior Assist
Adres
Romeinsesteenweg 564 B
1853 Strombeek-Bever
Postadres
Romeinsesteenweg 564 B
1853 Strombeek-Bever
Website
www.senior-assist.be

Actuele vacatures

Geen vacatures gevonden

logo
En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (21-10-2021 15:56:44)