T-Zorg


Gesprek Lieselot L, persoonlijk assistente en orthopedagoge – 25 jaar

Lieselot Lefèvre studeerde in 2015 af als master in de pedagogische wetenschappen.

Meteen daarna startte ze als persoonlijk assistente. In het begin was dit elke zaterdag en meerdere dagen in de vakanties.

Nu werkt ze voltijds als orthopedagoge in het buitengewoon onderwijs. Ze ondersteunt er het team van leerkrachten, ouders en ook de kinderen zelf uit type 2 (kinderen met een mentale beperking) en 9 (kinderen met autisme).

En op woensdag of zaterdag? Dan combineert ze haar job nog steeds met een job als persoonlijk assistente.

 

Een job dicht bij de mensen

“Ik kon het niet loslaten. Ik bouwde een band op met de jongen die ik voordien begeleidde.
En ik vind het een meerwaarde: als assistent sta je nog veel dichter bij een kind. Je bent er 1 op 1 mee bezig. Het verruimt jouw blik. Als orthopedagoge ken je jouw leerlingen. Maar als persoonlijk assistent krijg je een beter idee wat het is om een kind te hebben met een zorgbehoefte. Je staat ook dichter bij het gezin en hebt meer voeling met hun noden. Je kent het kind al beter en denkt mee na over zijn toekomst, over bepaalde zaken. Het geeft je een bredere kijk.”


Wat doe je als assistente?

“Wat ik doe is heel gevarieerd en afgestemd op de noden van de jongen. We maken samen huiswerk en lezen. Ik hecht zelf veel belang aan activiteiten die zijn zelfredzaamheid verhogen en besteed hier dan ook voldoende aandacht aan. Het is belangrijk om zo zelfstandig mogelijk dingen te laten doen. Samen een boodschappenlijstje maken, boodschappen doen en daarna samen koken zijn hier enkele voorbeelden van. Ook maken we tijd voor ontspanning door bijvoorbeeld te knutselen.

Ook ik bots nog op sommige zaken die net niet of net wel kunnen. Maar daar heb je geen diploma voor nodig. Dat weet je door ervaring of door ermee bezig te zijn en door het kind te leren kennen.


What I love

De voldoening die de job me geeft. De dankbaarheid die je terugkrijgt, geeft me een goed gevoel. Je betekent iets voor iemand en helpt die persoon vooruit in het leven. Ook is er meer diepgang. Je leert iemands noden kennen en je leert hierop in te spelen. Je mag de professionele band wat meer loslaten want je staat dicht bij het gezin. De job biedt flexibiliteit en ook de 1 op 1 relatie die je opbouwt, is iets wat me motiveert om te blijven werken als persoonlijk assistent.


What I love a little less

Het enige wat ik kan bedenken is dat ik op een dag afscheid moet nemen als mijn persoonlijke situatie zou veranderen.

Mijn tip
Als pas afgestudeerde was het moeilijk om een job te vinden en ik vond dit ideaal om mee te starten. Je leert er heel veel uit én het werk is ook combineerbaar met een andere job.

 

Werk als persoonlijk assistent
Als persoonlijk assistent heb je een prachtige job: je zorgt dat iemand met een handicap zelfstandig kan leven en wonen. Bovendien haal je er veel voldoening uit. Zo vindt 8 op 10 het nuttig en flexibel werk, met een toffe 1 op 1 relatie en raadt meer dan 90% de job aan!

Diploma of competenties
Nog maar pas afgestudeerd? Veel van onze persoonlijk assistenten zijn tussen 21 en 30 jaar oud, van wie de helft een zorgdiploma heeft behaald. Maar je hoeft niet gestudeerd te hebben. Wat telt zijn jouw competenties en jouw wil om voor iemand te zorgen.

Al enthousiast of wens je meer info?

Neem contact op met jouw t-zorgconsulent of contacteer een t-interimkantoor in jouw buurt via www.t-zorg.be.

Lees hier meer over onsLees meer over T-Zorg

Gegevens organisatie

Naam
T-Zorg
Adres
Stationsstraat 120
2800 Mechelen
Postadres
Stationsstraat 120
2800 Mechelen
Website
www.t-interim.be/nl/zorg

Actuele vacatures

Huishoudhulp Westende

T-Zorg in Westende

Huishoudhulp Oostende

T-Zorg in Oostende

Huishoudhulp Boezinge

T-Zorg in Boezinge

Barman/vrouw

T-Zorg in Waregem

magazijnier

T-Zorg in Zele
logo
En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2021 02:41:10)