ZoniŽn

Zo bouw je aan een sterke band met collegaís en bewoners.


Een vast team en een vaste afdeling. Zo bouw je aan een sterke band met collega’s en bewoners.


Bij Zoniën gaan we elke dag voor kwalitatieve zorg op maat. Voor onze bewoners, maar ook voor jou. Dat merk je aan de goede balans tussen werk en privé met bijvoorbeeld flexibele uurroosters. Maar ook aan de manier waarop we met elkaar omgaan: respectvol en altijd in overleg. Je werkt in vaste teams en staat in voor een vaste afdeling: een goede manier om een duurzame band op te bouwen met collega’s en bewoners.


Een multidisciplinair team aan het woord:


Tom (40), ergotherapeut
Als ergo richten we ons op mensen die echt begeleiding nodig hebben. Nu kunnen we onze stempel drukken op één afdeling en iets uitwerken. Je volgt alles mee zodat die bewoners zich kunnen ontwikkelen. We zoeken ook net degenen op die meer hulp nodig hebben. Het vraagt meer tijd, maar je leert hen veel beter kennen en bereikt meer. Het is een heel pakket om de zelfredzaamheid te bevorderen. 
Mensen met dementie bijvoorbeeld zijn heel puur en eerlijk. Je kunt zo aan hun reactie aflezen hoe je binnenkomt bij hen. Ze nemen heel gemakkelijk gevoelens over. Als jij rustig bent, zijn zij rustig. Eigenlijk is het een spiegel voor jezelf. Je ziet direct: ben ik goed bezig of niet? Een bewoner die moeilijk bereikbaar is het gevoel geven van “ ik beteken nog iets”. Dat geeft voldoening.


Katrien(54), maatschappelijk werkster

In deze job kom je met verschillende mensen in contact. De bejaarden zelf, maar ook de familie en de mensen errond uit de zorg. Dat vind ik boeiend, je leert constant bij. Het is ook interessant dat je met zoveel disciplines samenwerkt. Zo bekijk je de situatie vanuit een verschillende invalshoek en krijg je een brede kijk op alles. Elke dag begin ik trouwens met mijn “toer” hier in huis zodat ik tenminste weet wat er gebeurt.

Ik doe ook de opnames. Dat wil zeggen dat je iemand van in het begin begeleidt. Mensen in een crisissituatie een oplossing bieden, dat is heel positief aan deze job. Het werkt ook motiverend als je ziet dat iemand echt blij is.


Yvonne (44), verpleegkundige

Hier heb je meer tijd dan bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Het is rustiger, er is meer ruimte voor de verzorging en een babbel met de bewoners. Dat merk je ook aan de goeie sfeer. Voor mij is dat leuk want zo kan ik m’n werk beter doen.
Werk en privé zijn hier trouwens perfect te combineren. Mijn uren kan ik heel goed regelen. Als personeelslid wordt er ook naar je geluisterd, het is echt een familiale omgeving. Dus mij zie je hier niet snel vertrekken (lacht).


Ken(23), kinesist

Wat ik heel belangrijk vind, is het sociale aspect. De bewoners zien niet altijd iemand, sommigen krijgen zelfs geen bezoek. Wij nemen de tijd om ze een goed gevoel te geven. Dat kan zeker in combinatie met oefeningen, stappen of fietsen. Het contact met de bewoners is voor mij het plezantste. Je stapt altijd opnieuw in hun leefwereld. Ze maken niet altijd vooruitgang, meestal gaat het zelfs achteruit. Maar toch krijg je veel terug, want ze zien je graag komen. De combinatie van aangename bewoners en collega’s: dat totaalplaatje werkt voor mij.


Interesse in een zorgjob bij Zoniën?

Stuur je kandidatuur met cv naar hrm@tervuren.be

OCMW Tervuren

Markt 7a bus 3

3080 Tervuren

Tel: 02/766.52.44 


Vraag vrijblijvend meer info over je mogelijkheden als (hoofd)verpleeg- of zorgkundige, ergo- of kinesitherapeut of poetshulp.

Gegevens organisatie

Naam
ZoniŽn
Adres
Markt 7a bus 3
3080 Tervuren
Postadres
Markt 7a bus 3
3080 Tervuren
Telefoon
+32 2 766 52 44
Website
https://www.tervuren.be/welzijn-en-zorg/woon-en-zorg/woonzorgcen

Actuele vacatures

Verpleegkundige - 80% (m/v)

Tervuren, ZoniŽn in Tervuren

Ergotherapeut - deeltijds (m/v)

Tervuren, ZoniŽn in Tervuren

Animator (m/v)

Tervuren, ZoniŽn in Tervuren
logo
En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (18-04-2021 19:11:31)