Zorgverblijf Hooidonk

Wat we cliŽnten aanbiedenÖ


Tijdelijk residentieel verblijf met zorg is onze specialiteit en de rode draad in onze werking. Er zijn verschillende verblijfsformules mogelijk. Cliënten kunnen hier terecht voor een herstelverblijf, een kortverblijf of een vakantieverblijf. Een verblijf in Zorgverblijf Hooidonk kan dus dienen om op adem te komen, om de mantelzorgers tijdelijk te ontlasten, om te ontspannen in een toegankelijke en aangepaste omgeving, om te recupereren van een ingreep, ….


We dragen ons motto ter harte… ”jouw verblijf, onze zorg”. Tijdens een verblijf in Zorgverblijf Hooidonk, kunnen cliënten letterlijk en figuurlijk hun zorgen overlaten aan ons.

 

Zorgverblijf Hooidonk is een ruim verblijfscentrum, omgeven door veel groene ruimte. Voor wie hier verblijft blijkt dit keer op keer één van onze grote troeven de mogelijkheid om te genieten van ons park met geasfalteerde wandelpaden, van de open ruimte, van de rust. Naast het gebruik van standaard mobiliteitshulpmiddelen stimuleren we onze cliënten om te bewegen door het inzetten van een elektrowagen, elektrische duofietsen, en scooters. Ieder op zijn eigen tempo en met hulpmiddelen die aangepast zijn aan de beperkingen waarmee iemand geconfronteerd wordt.

Momenteel beschikt het centrum over 158 bedden:

• 60 bedden voor herstelverblijf

• 12 bedden voor kortverblijf

• 76 bedden voor vakantiegroepen

• 10 bedden voor individuele vakantiegangers

 

Wat we medewerkers aanbieden…

 Het cliënteel van Zorgverblijf is heel divers en heeft nood aan een aanpak maat. Zowel wat medische omkadering betreft als de dagdagelijkse omgang. Elke medewerker van Zorgverblijf Hooidonk heeft hierin zijn unieke rol. Of het nu de barmedewerker is, de technieker, de verpleegkundige of restaurantbediende, allen worden verondersteld bij te dragen aan een ontspannen en zorgeloos verblijf van de cliënten van Zorgverblijf Hooidonk.

Hierdoor is werken in Zorgverblijf Hooidonk een boeiend en uitdagend gegeven. Door de unieke combinatie aan verblijfsformules heerst er in het centrum een bruisende dynamiek.

 

Horecamedewerkers

Een team horecapersoneel verzorgt het onthaal, bemant de keuken en het restaurant en houdt de bar draaiende. Het ideale profiel is deze van iemand die een taak in de horeca wil combineren met het zorg dragen voor personen die extra ondersteuning nodige hebben omdat ze minder mobiel zijn, zich soms minder vlot kunne uitdrukken, aangepaste maaltijden nodig hebben, …

 

Zorgteam

De verpleegkundigen en zorgkundigen bieden deskundige medische en verzorgende hulp aan wie op herstelof kortverblijf komt. Het zorgteam heeft oog voor alle aspecten van de cliënt als persoon, d.w.z. fysieke, psychische en sociale componenten die in de personen aanwezig zijn.

De kinesist schakelt zich in een multidisciplinair netwerk rond de cliënt in. Hij geeft kinesitherapeutische behandelingen aan de individuele cliënten en de deelnemers van de groepsvakanties.

De medewerker sociale dienst volgt de sociale situatie van de individuele cliënten op voor de opname en tijdens het verblijf. De medewerker informeert en bevraagt cliënten, familie en betrokken hulpverleners voor de opname. Verder worden de huidige sociale situatie, de zorgnood en de verwachtingen naar het verblijf in kaart gebracht. De medewerker stelt een sociale anamnese, een probleemanalyse en een hulpverleningsstrategie op in functie van het ontslag. Op basis van deze gegevens wordt het zorgtraject uitgetekend van de cliënt.

 

Voor meer informatie

Zorgverblijf Hooidonk
T.a.v. Marie-Rose Mertens
Langestraat 170
2240 Zandhoven
Tel 03 320 28 28
E-mail: directie@hooidonk.be
www.hooidonk.be

Lees hier meer over onsLees meer over Zandhoven, Zorgverblijf Hooidonk

Gegevens organisatie

Naam
Zorgverblijf Hooidonk
Adres
Langestraat 170
2240 Zandhoven
Postadres
Langestraat 170
2240 Zandhoven
Telefoon
03 320 28 11
Fax
03 320 28 10
Website
www.hooidonk.be

Actuele vacatures

Geen vacatures gevonden

logo
En Français  © CareJobs. De verstrekte informatie en/of de geplaatste vacatures op CareJobs zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik door werkzoekenden aan te wenden. Niet toegestaan is elke overname of verveelvoudiging en distributie,commercialisatie of exploitatie van de op Carejobs geplaatste informatie en/of vacatures. Software © CornGroup BV (24-09-2020 00:29:56)